Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

"Είμαστε όλοι Έλληνες"

Στην Αθήνα βρέθηκαν χθες και μετείχαν αντιπροσωπείες πολλών ευρωπαϊκών συνδικάτων, όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο Τζον Μονκς, ή τριμελής αντιπροσωπεία από το σημαντικότερο συνδικάτο της Γαλλίας, το CGT. Ωστόσο εκδηλώσεις συμπαράστασης σημειώθηκαν και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου διοργανώθηκαν συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης από κόμματα, κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις κυρίως μπροστά από ελληνικές πρεσβείες ή ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες.

Στο Παρίσι, στη Βιέννη, στο Μπιλμπάο, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βουδαπέστη, στη Ρώμη, στις Βρυξέλλες. Μάλιστα στη βελγική πρωτεύουσα, όπου η συγκέντρωση διοργανώθηκε έξω από την ευρωβουλή, συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα με σημαντική συμμετοχή και βουλευτών της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (μεταξύ τους και του προέδρου της ευρωομάδας Λ. Μπίσκι και του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή).
-
Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο μπροστά από την ελληνική πρεσβεία συγκεντρώθηκαν εκατό περίπου άτομα, ενώ παράλληλα πορεία έκαναν Βρετανοί πανεπιστημιακοί με αιτήματα εκπαιδευτικά.

Πάντως τη μεγαλύτερη προσέλευση είχε η συγκέντρωση στο Παρίσι μπροστά από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα, τα οποία επιχείρησαν μάλιστα να κλείσουν και το δρόμο. Ωστόσο απωθήθηκαν από την αστυνομία και περιορίστηκαν στο πεζοδρόμιο. Μετείχαν κόμματα, όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα, το Αριστερό Κόμμα (του ευρωβουλευτή Μελανσόν), το Νέο Αντικαπιταλιστικό κόμμα του Ολ. Μπεζανσενό καθώς και πάρα πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως το CGT, Sud, Solidaires αλλά και οργανώσεις όπως η Attac, το Droit au Logement (DAL), κ.ά. Η συγκεκριμένη διαδήλωση ξεχώρισε επίσης χάρη στα ευρηματικά της συνθήματα, όπως "Είμαστε όλοι Έλληνες" αλλά και το "Grèce Générale", παραφράζοντας το "Grève générale".

1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στην αλήθεια!? Γιατί αγνοούν τους ανθρώπους και των κυβερνητικών αξιωματούχων!; Η αλήθεια είναι: Πρέπει να κάνετε αναζήτηση για τα χέρια και τα δάκτυλα εβραϊκών και ισραηλινών πρακτόρων στην κρίση του χρέους στην Ελλάδα, είναι αλήθεια παραμορφωμένη ξεχάσει .. Αλλά για πόσο καιρό;! Η Ελλάδα είναι μια αρχαία χώρα και τους ανθρώπους .. της ότι είναι τα θεμέλια της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας και της επιστήμης της έρευνας για τα γεγονότα .. Γιατί cowed και διστάζουν να πουν την αλήθεια στο θέμα αυτό!; Έχουμε αγνοήσει ήδη υπάλληλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή