Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

«Αφήστε το δάσος του Καϊάφα στη ησυχία του»


Τη συνεχιζόμενη καταστροφή του δάσους του Καϊάφα από τις εργολαβικές εταιρείες, με τη συνενοχή του τοπικού δασάρχη Κρεστένων και του δημάρχου Ζαχάρως, «οι οποίοι λειτούργησαν ως μάνατζερ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης», καταγγέλλει ο Κυριάκος Μπίστας, μέλος της Πανηλειακής Επιτροπής Αγώνα για τις Πυρόπληκτες Περιοχές.
Το προστατευόμενο δάσος δέχεται τις διαρκείς παρεμβάσεις της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και διαφόρων εργολάβων, με σκοπό την αξιοποίησή του. Τα μέλη της Επιτροπής, πολίτες
που μένουν σε πόλεις και χωριά του νομού Ηλείας, ζητούν να αφεθεί το δάσος ήσυχο για να μπορέσει να αναγεννηθεί από μόνο του.

Το καλοκαίρι του 2008, μπουλντόζες εισήλθαν στο δάσος για την απομάκρυνση και πώληση καμένων και ζωντανών δέντρων, καταστρέφοντας οποιαδήποτε νέα μορφή ζωής είχε βλαστήσει. Το κίνημα για τη σωτηρία του Καϊάφα πέτυχε την απομάκρυνση των οχημάτων. Σήμερα, οι εταιρείες χρησιμοποιούν μουλάρια και αιγοπρόβατα, τα οποία βοσκώντας ελεύθερα στην περιοχή, πετυχαίνουν τον ίδιο ακριβώς σκοπό με τις μπουλντόζες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου