Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Νέα εργαλεία αναζήτησης από τη Google

Η Google έθεσε σε δοκιμαστική λειτουργία δύο νέες εφαρμογές που ελπίζει ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι χρήστες αναζητούν εικόνες και ειδήσεις στο Ίντερνετ. Εμείς τις τεστάραμε και σας τις παρουσιάζουμε.
Η πρώτη λειτουργία, με την ονομασία Similar Images Νέο παράθυρο (όμοιες εικόνες), χρησιμοποιεί μία φωτογραφία αντί για κείμενο για να βρει παρόμοια αποτελέσματα. Σαν παράδειγμα η επικεφαλής των προγραμματιστών της Google, Ράντκα Μαλπάνι, έφερε τη λέξη “Paris”! H αναζήτηση μέχρι τώρα έδινε το Παρίσι της Γαλλίας, την Paris Hilton και διάφορες εκκλησίες!
Mε την νέα υπηρεσία, όμως, ο χρήστης μπορεί να κάνει ακόμα πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή του και να φτάσει τελικά στην φωτογραφία...
που έψαχνε πολύ πιο έυκολα και πολύ πιο γρήγορα. Στην αναζήτηση “Bush” τα πράγματα έρχονται να σε μπερδέψουν λίγο αφού στην φωτογραφία του μπαμπά- Μπους στις σχετικές εικόνες μπορείς να δεις έναν μικρό πίθηκο που έχουν την ίδια έκφραση στο πρόσωπο. ;-)
Με τη δεύτερη λειτουργία η Google News Timeline Νέο παράθυρο, εμφανίζει τις πληροφορίες από την αποδελτίωση της επικαιρότητας (Google News) με χρονολογική σειρά. Επιλέγοντας μόνος σου τα blogs και τις σελίδες που εσύ θες να διαβάζεις, σου παρουσιάζει τις ειδήσεις με χρονολογική σειρά. Αυτό μπορεί να γίνει ανά ημέρα αλλά και ανά δεκαετίες! Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό, μακάρι σύντομα να το δούμε και στα Ελληνικά.
Πηγή: TVXS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου