Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Κορυφαίο στέλεχος της κυβερνήσεως έλεγε μετά τη σύλληψη των μελών της γνωστής συμμορίας ότι, δυστυχώς, η Ελληνική Αστυνομία είναι «σουρωτήρι». Τούθ΄ όπερ σημαίνει ότι υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί σε ρόλους τυφλοπόντικα. Δηλαδή ενημερώνουν κακοποιούς για τις δραστηριότητες, τα σχέδια και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αρμόδιοι εκάλεσαν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και της ανέθεσαν τις έρευνες. Η πολυσυζητημένη ΕΥΠ (η άλλοτε ΚΥΠ που συνέδεσε τη δράση της με τη γέννηση της απριλιανής δικτατορίας) έδειξε τώρα ένα άλλο πρόσωπο. Επέδειξε νομιμοφροσύνη, ικανότητες και χρησιμότητα για το κοινωνικό σύνολο.

Με τη χρήση συσκευών υψηλής τεχνολογίας εντόπισε τους κακοποιούς και συνέβαλε αποφασιστικά στη σύλληψή τους.

Εδώ ολοκληρώνονται οι διαπιστώσεις για τα συμβάντα. Η υπόθεση της συμμορίας παίρνει τον δρόμο της και οι κακοποιοί θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Ενας φάκελος, λοιπόν, κλείνει. Ανοίγει όμως ένας χειρότερος.

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;

Η αποκάλυψη για μιαν ακόμη φορά ότι το οργανωμένο έγκλημα έχει παραφυάδες και συνεργάτες μέσα στην Αστυνομία δεν μπορεί να αφεθεί στη συνήθη λήθη που τελικώς προστατεύει επίορκους υπαλλήλους του κράτους. Οι «πράκτορες» της ΕΥΠ έψαυσαν τα σάπια μέλη του σώματος, είδαν και άκουσαν τους τυφλοπόντικες. Οι διαπιστώσεις αυτές, τα σχόλια για «σουρωτήρι» δεν πρέπει να μείνουν λόγοι κενοί.

Οι έντιμοι αστυνομικοί, που ασφαλώς είναι οι περισσότεροι, οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καθαρίσουν την Αστυνομία από τα σεσηπότα μέλη της.

Το καθήκον των αρμοδίων είναι φανερόν. Και η θέλησή τους δεν πρέπει να αμφισβητείται. Για τις ικανότητές τους υπάρχουν αμφιβολίες.
ΤΟ ΒΗΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου