Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Πρόβλεψη «σοκ» για το δημοσιονομικό έλλειμμα

Πρόβλεψη «σοκ» για την πορεία του δημοσιονομικού ελλείμματος διατύπωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος.

Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει στη διάσκεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογράμμισε πως «με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το έλλειμμα οδεύει προς το 10% του ΑΕΠ».

Μέχρι τώρα είχαν διατυπωθεί σενάρια για τόσο υψηλό έλλειμμα αλλά για πρώτη φορά γίνεται επίσημη αναφορά και μάλιστα από τον επικεφαλής της ΤτΕ.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ελλείμματος στην μετά ΟΝΕ εποχή στο οποίο αποτυπώνεται ο πλήρης δημοσιονομικός εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Προβόπουλος πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση με την μεγάλη αυτοδυναμία που διαθέτει θα πρέπει να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές .

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην ομιλία του στην διάσκεψη αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επαναλάβει την πρόταση του για ένα πολυετές πρόγραμμα σταθερότητας επικεντρωμένο στη μείωση των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Κώστας Τσαχάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου