Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009

Ευρωπαϊκή πίεση στην Ελλάδα ζητά η Human Rights Watch

«Βασανισμούς τύπου Αμπού Γκράιμπ» υποστηρίζουν οργανώσεις υποστήριξης προσφύγων ότι υπέστη μετανάστης, εξαιτίας των οποίων κατέληξε ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών», ο Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας στις 26 Σεπτεμβρίου, αφού «υπέστη ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στο σπίτι του». Στο τμήμα, σύμφωνα με την οργάνωση, ο Μ.Αντίφ «υπέστη βασανισμούς τύπου Αμπού Γκράιμπ».

Ο μετανάστης αφήνεται ελεύθερος, και πεθαίνει στις 9 Οκτωβρίου. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το Δίκτυο, οφείλεται στον «αστυνομικό ξυλοδαρμό».

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με το δίκτυο εναλλακτικής ενημέρωσης Indymedia, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι όπου διέμενε ο μετανάστης, ενώ έχει διοργανωθεί πορεία για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Ευρωπαϊκή πίεση στην Ελλάδα ζητά η Human Rights Watch

Πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την «κακομεταχείριση» μεταναστών ζητά να ασκήσει από την Κομισιόν η Human Rights Watch, κάνοντας λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα σε έρευνά της.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά της οργάνωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απάντησε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης για τα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι εμφανής από την απόφασή μας να δημιουργήσουμε ένα νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη», συμπληρώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Newsroom ΔΟΛΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου