Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι: "Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε"



Την άρνησή τους να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα εξέφρασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ύστερα από πρόταση από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος.

“Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε”, σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, τονίζοντας πως “στόχος μας είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές, η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας”. Οι λόγοι άρνησης που πρόβαλαν -με δεδομένο ότι οι Πράσινοι είναι ανοιχτοί σε κυβερνήσεις συνεργασίας- είναι πως μια “ενδεχόμενη συμμετοχή θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις”.


Η “επίσημη” κρούση από συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού έγινε χτες με τηλεφώνημα στον Ν. Χρυσόγελο, στον οποίο πρότειναν κατ' αρχήν να είναι ο ίδιος ο νέος υφυπουργός. “Θα ήταν τιμητικό για εμάς”, είπε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής των Πράσινων, προσθέτοντας όμως πως χωρίς την ύπαρξη κοινοβουλευτικής ομάδας, “χωρίς ένα 'εργαλείο' για την επιρροή των συσχετισμών δεν θα είχε νόημα σε αυτήν τη συγκυρία”.

Ο κ. Χρυσόγελος επανέλαβε την κριτική του κόμματός του στον εκλογικό νόμο που στερεί την παρουσία τους στη νέα Βουλή και τόνισε πως “οι Πράσινοι θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε θετικές προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου”.
Σφέτσα Δάφνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου