Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Μαύροι Σκύλοι: «Ο Δεκέμβρης στοιχειώνει τα όνειρα των πολιτικών»

Εμφάνιση έκαναν χθες στην Καλαμάτα οι γνωστοί αντιεξουσιαστές «Μαύροι Σκύλοι». Μαζί και ένα κείμενο διαμαρτυρίας, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εκλογές προκηρύχθηκαν σίγουρα πρόωρα. Οι παροικούντες τα μίντια αποδίδουν το γεγονός στη συσσώρευση σκανδάλων και την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος. Μπορεί να είναι και έτσι, αν και το ελληνικό κράτος εδώ και δύο αιώνες πορεύεται με προβληματικά δημόσια οικονομικά γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της σχέσης των πολιτικών του υπαλλήλων αφενός μεν με τα αφεντικά (βλέπε πλιάτσικο), αφετέρου δε με τους υποτελείς του (βλέπε ρουσφέτι).
Εμείς θα προσθέσουμε μια ακόμα παράμετρο που σκόπιμα αποσιωπάται: την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, οπότε μια σημαντική μειοψηφία νέων προλετάριων (επισφαλώς εργαζομένων και ανέργων) αλλά και μαθητών και σπουδαστών με υποθηκευμένο...

μέλλον, ξήλωσαν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Οι εξεγερμένοι επιτέθηκαν σε ναούς του εμπορεύματος και του χρήματος (σε πολυκαταστήματα και τράπεζες, δηλαδή, και όχι σε ψιλικατζίδικα), σε αστυνομικά τμήματα και άλλα δημόσια κτήρια. Με τις δράσεις τους έκαναν σαφές ότι δεν είχαν να υποβάλουν επί μέρους αιτήματα ή διεκδικήσεις, αλλά επιζητούσαν τη συνολική καταστροφή του εξουσιαστικού και εκμεταλλευτικού πλέγματος στην προοπτική του επαναπροσδιορισμού και της ανασύνθεσης του κοινωνικού/ταξικού πολέμου. Με άλλα λόγια, αψήφησαν την εξουσία και διεκδίκησαν συνολικά τη ζωή τους με συγκρούσεις, αλλά και καταλήψεις αντιιεραρχικές και αυτοοργανωμένες, στα πλαίσια της δημιουργίας συνθηκών που θα οδηγήσουν σε ανεξούσιες κοινωνίες.
Ταυτόχρονα, όμως, οι εξεγερμένοι, εκείνες τις μέρες, πήραν εκδίκηση και για λογαριασμό του “μέσου ψηφοφόρου”, ο οποίος απεχθάνεται τον πολιτικό με τις μίζες, τον τραπεζίτη με τους τόκους, τον καπιταλιστή με τα κέρδη, τον εφοριακό και τον μεγαλογιατρό με τα φακελάκια, τον δικαστή με το άδικο, τον μπάτσο με τη δολοφονική συμπεριφορά…, αλλά αδυνατεί να δράσει ή έστω να αντιδράσει. Γι’ αυτό το λόγο ο Δεκέμβρης στοιχειώνει τα όνειρα των πολιτικών. Αν ο ψηφοφόρος ξυπνήσει μονομιάς, θα ’ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!». Και καταλήγει το κείμενο: «Μην ψηφίσετε. Μην ψηφίσετε αυτούς που απεχθάνεστε. Αψηφήστε τους!».
ΘΑΡΡΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου