Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Αλέκα Παπαρήγα : «Και εγώ με βαρέθηκα»

Ηαποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα απασχολήσει για καιρό τις οργανωμένες δυνάμεις του κόμματος, καθώς προβλέπεται μια μακρά διαδικασία συζητήσεων και επεξεργασιών σε όλα τα επίπεδα, επί τη βάσει πάντα της ήδη διαμορφωμένης άποψης στην οποία κατέληξε η Κεντρική Επιτροπή. Αυτό ωστόσο που απασχολεί ορισμένους στον Περισσό είναι το αν η υποχώρηση των εκλογικών δυνάμεων του ΚΚΕ φέρνει πιο κοντά την υπόθεση της διαδοχής της κυρίας Παπαρήγα, η οποία συμπλήρωσε 18 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος.

Η φράση της ίδιας «και εγώ με βαρέθηκα», την οποία είπε σε προεκλογική περιοδεία της όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ανανέωσης, ακόμα ηχεί στα αφτιά των επιτελών του. «Οταν έναν άνθρωπο τον βλέπετε τόσα χρόνια μπορείτε να τον βαρεθείτε. Και εγώ με βαρέθηκα» είχε πει, δίχως ωστόσο να αφήσει περιθώρια παρερμηνειών- ότι δηλαδή τυχόν ανανέωση θα σημαίνει και αλλαγή της πολιτικής γραμμής πλεύσης του κόμματος.


Η διαδοχή στο ΚΚΕ στην παρούσα συγκυρία, και με αδιαμφισβήτητο τον ρόλο που έπαιξε η κυρία Παπαρήγα, έχει χαρακτηριστικά μιας φυσιολογικής εξέλιξης, η οποία έχει εκ των πραγμάτων τεθεί εδώ και καιρό. Το μεγάλο διακύβευμα ωστόσο για τον Περισσό είναι ποιος θα μπορέσει να αναπληρώσει επάξια την κυρία Παπαρήγα, η οποία, όπως εικάζουν ορισμένοι, εξ αυτού ακριβώς του λόγου δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το εσωκομματικό τοπίο, στηρίζοντας τη νέα ηγεσία που θα προκύψει μέσα από τις συντεταγμένες καταστατικές διαδικασίες. Οι παροικούντες τον Περισσό γνωρίζουν πάντως ότι πολλά θα κριθούν όσον αφορά τις ισορροπίες και τις συμμαχίες στο επίπεδο των εσωκομματικών μηχανισμών. Εκ των ονομάτων που ακούγονται κατά περιόδους είναι των κκ. Δ. Κουτσούμπα και Δ. Αρβανιτάκη , μελών του Πολιτικού Γραφείου, ενώ σε αυτά προσετέθη μετά το τελευταίο συνέδριο και εκείνο του κ. Ν.Σοφιανού, στελέχους της νεότερης γενιάς. Κομματικοί κύκλοι δεν αποκλείουν, «όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου», να υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως ο βουλευτής κ. Γ. Μαυρίκος, με ισχυρή επιρροή στον εργατικό χώρο, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητη και η επιστροφή του κ. Αθ. Παφίλη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, όπου εξελέγη βουλευτής στην Α΄ περιφέρειά της.
ΤΟ ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου