Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Τράπεζες και χρήμα...

«ΕΥΤΥΧΩΣ οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το τραπεζικό και νομισματικό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαιναν, πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα» - Χένρι Φορντ.

«ΤΟ ζήτημα που διατρέχει τους αιώνες και για το οποίο πρέπει να γίνει μάχη αργά ή γρήγορα, είναι οι λαοί ενάντια στις τράπεζες» - Λόρδος Ακτον. «Είδα μια τράπεζα που έγραφε "24 ώρες banking", αλλά δεν έχω τόσο χρόνο» - Στίβεν Ράιτ. «Πέρα από τους απατεώνες που δανείζονται λεφτά που δεν έπρεπε να παίρνουν και τις χήρες που πρέπει να επισκεφθούν τους ωραίους νέους στο τμήμα καταπιστεύματος, κανένας λογικός άνθρωπος δεν χάρηκε ποτέ την επίσκεψη σε κάποια τράπεζα» - Μάρτιν Μάγερ.

«ΟΤΑΝ μια κυβέρνηση εξαρτάται από τους τραπεζίτες για χρήματα, εκείνοι, και όχι οι ηγέτες της κυβέρνησης, ελέγχουν την κατάσταση, αφού το χέρι που δίνει είναι πάνω από το χέρι που παίρνει. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Οι επιχειρηματίες του χρήματος δεν έχουν ούτε πατριωτισμό ούτε τσίπα. Ο μόνος στόχος τους είναι το κέρδος» - Ναπολέων Βοναπάρτης.

«ΔΙΣΤΑΖΩ να καταθέσω τα λεφτά μου σε τράπεζα. Φοβάμαι ότι δεν θα τολμήσω ποτέ να τα πάρω πίσω. Οταν πας για εξομολόγηση και εμπιστεύεσαι τις αμαρτίες σου στη φύλαξη του ιερέα, επιστρέφεις ποτέ να τις πάρεις πίσω;» - Ζαν Μποντριγιάρ. «Μισώ τις τράπεζες. Δεν κάνουν τίποτα θετικό για κανέναν, μόνο φροντίζουν τον εαυτό τους. Είναι οι πρώτες που προστρέχουν να χρεώσουν τέλη και οι πρώτες που εξαφανίζονται όταν υπάρχει πρόβλημα» - Ερλ Γουόρεν.

«ΔΕΝ με παίρνει να πεθάνω. Θα έχανα πάρα πολλά λεφτά» - Τζορτζ Μπερνς. «Το χρήμα είναι η ανθρώπινη ευτυχία στην αφηρημένη της μορφή. Οπότε αυτός που δεν μπορεί πλέον να απολαύσει την ευτυχία στην απτή της μορφή, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στο χρήμα» - Αρτουρ Σοπενχάουερ. «Αν θες να δεις τι πιστεύει ο Θεός για τα λεφτά, απλά κοίτα σε ποιους ανθρώπους τα έχει δώσει» - Ντόροθι Πάρκερ. «Οπότε νομίζετε ότι το χρήμα είναι η ρίζα όλων των κακών. Εχετε ποτέ αναρωτηθεί ποια είναι η ρίζα του χρήματος;» - Αϊν Ραντ.

«ΤΟ χρήμα είναι ο χειρότερος θεσμός μες στους ανθρώπους. Γκρεμίζει πολιτείες, γυρίζει το μυαλό τ' ανθρώπου στο κακό, τον σπρώχνει στην απάτη και στο έγκλημα και χάνεται κάθε ντροπή και σεβασμός και ξεπλανεύει συνειδήσεις τίμιες» - Ευριπίδης. «Τα λεφτά είναι σαν την κοπριά. Αν τα σκορπίσεις τριγύρω, κάνουν καλό. Αν τα μαζέψεις σ' ένα σωρό, βρωμάνε απαίσια» - Φραγκίσκος Βάκων.

«ΟΠΟΙΟΣ είπε ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία δεν ήξερε πού να πάει για ψώνια» - Μπο Ντέρεκ. «Οποιος έχει παλέψει στη ζωή του με τη φτώχεια, ξέρει ότι κοστίζει πολύ ακριβά το να είσαι φτωχός» - Τζέιμς Μπάλντουιν. «Το μέλλον, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, θα είναι ακριβώς σαν το παρελθόν, μόνο πολύ ακριβότερο» - Τζον Τόμας Σλάντεκ.

«ΟΤΑΝ συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να βγάλουμε φράγκα καθαρίζοντας το περιβάλλον, θα το κάνουμε» - Ντένις Γουίβερ. «Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία, ιδίως σ' αυτούς που δεν το έχουν» - Ανώνυμος. «Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο» - Ρόμπερτ Στίβενσον.
Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου