Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Καίνε τα γαλάζια κουστούμια, φοράνε βιαστικά τα πράσινα...

Είναι αστείο να βλέπει κανείς επιφανείς επιχειρηματίες να συνωστίζονται στον προθάλαμο του κ. Παπανδρέου, προσπαθώντας να πείσουν (ποιους άραγε) ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το αγαπημένο τους κόμμα. Είναι ακόμη πιο αστείο το γεγονός ότι οι ίδιοι άνθρωποι έσπευσαν να κάψουν τα γαλάζια κουστούμια για να φορέσουν τα πράσινα με το που έγινε φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας...

Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν δουλειές με το δημόσιο. Μεσάζοντες κάθε είδους που η κύρια επιχειρηματική τους δραστηριότητα είναι οι συναλλαγές με το κράτος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι «έξυπνοι επιχειρηματίες» έχουν λάβει θέσεις μάχης εδώ και καιρό, αλλά αν εξετάσουμε το θέμα από μία άλλη οπτική, αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της μεγάλης διαφθοράς. Δεν είναι κακό να γνωρίζει ένας επιχειρηματίας έναν πολιτικό. Το κακό είναι να υπάρχει συναλλαγή, την οποία τελικά θα την πληρώσουμε εμείς, οι φορολογούμενοι.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θα χτυπήσει την διαφθορά, όπως αντίστοιχα είχε δηλώσει και ο κ. Καραμανλής πριν αναρριχηθεί στην εξουσία. Εμείς δεν είδαμε πόλεμο κατά της διαφθοράς επί Νέας Δημοκρατίας. Να ελπίζουμε ότι θα τον δούμε επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου; Αμήν.

Ένας πρωθυπουργός ή ένας εν δυνάμει πρωθυπουργός οφείλει και πρέπει να έχει σχέσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βρίσκουν εύκολη πρόσβαση προς το πρωθυπουργικό και τα υπουργικά γραφεία. Όπως και είναι δικαίωμα του επιχειρηματία, όπως και του κάθε πολίτη, να έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις.

Δεν μιλάμε, όμως, γι΄ αυτό. Αλλά για μία προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να μας πείσουν ότι επί ημερών Καραμανλή είχαν κρυμμένη τη φωτογραφία του κ. Παπανδρέου ως φυλακτό κάτω από το μαξιλάρι τους, ενώ είναι πασίγνωστο ότι οι ίδιοι άνθρωποι υποστήριζαν τα ακριβώς αντίθετα με την άνοδο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία.

Θανάσης Μαυρίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου