Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ΕΛΜΕ Σερρών καταγγέλλει βουλευτή του ΛΑΟΣ


Κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη, στρέφεται η ΕΛΜΕ Σερρών, επειδή βασιζόμενος σε ανώνυμα τηλεφωνήματα γονέων κατήγγειλε πως η καθηγήτρια, Ελένη Βαζάκα, την ώρα της διδασκαλίας συνέδεσε τον φασισμό με τον ΛΑΟΣ. Για το περιστατικό μίλησε στο tvxs.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών, Ζάχος Κατσάνης.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει πως ο βουλευτής και ο γραμματέας του πολιτικού του γραφείου απαίτησαν από τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους την καθηγήτρια της Ιστορίας, προκείμενου αυτή να τους δώσει εξηγήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο μάθημα για τον φασισμό.


Με αφορμή τις κατηγορίες του βουλευτή, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών πραγματοποιεί προκαταρκτική έρευνα, γεγονός που επίσης καταγγέλλει η ΕΛΜΕ, καθώς η έρευνα δεν βασίζεται σε αποδείξεις αλλά σε ανώνυμες καταγγελίες γονέων.

Το περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γεώργιο Χατζηβασιλείου, ότι υιοθέτησε «τις ανυπόστατες ανώνυμες καταγγελίες γονέων και όρισε προκαταρκτική διαδικασία». Η εκπαιδευτικός, Ελένη Βαζάκα, με δηλώσεις της στην Καθημερινή υποστήριξε ότι ανέφερε ό,τι λέει το βιβλίο της Ιστορίας Γ΄ Γυμνασίου, ενώ απέδωσε το θέμα σε παρανόηση εκ μέρους των μαθητών.

Ο κ. Πολατίδης από τη μεριά του, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι η καθηγήτρια: «αναφέρθηκε στο ΛΑ.Ο.Σ, λέγοντας πως είναι κόμμα του κεφαλαίου, ότι τα συνθήματα που λέει εναντίον του κεφαλαίου δεν τα πιστεύει αλλά προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό όπως ο Χίτλερ και να μην πιστεύουν ούτε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ ,ούτε τα τοπικά στελέχη διότι είναι ψεύτες».

Μάλιστα, σε απάντησή του προς ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, υποστηρίζει ότι η καθηγήτρια, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΛΑΟΣ, δεν αρνήθηκε ότι ανέφερε στην αίθουσα όσα καταγγέλθηκαν αλλά υπερασπίσθηκε την ορθότητά τους. Ακόμα, τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες υπήρξαν καταγγελίες από γονείς ότι υπήρξαν απειλές στα παιδιά ότι «Τώρα θα δούν τι σημαίνει φασισμός» και ότι αν δεν ομολογήσουν ποιά ήταν αυτά που έκαναν την καταγγελία θα κατεβάσει τους βαθμούς σε όλη την τάξη.

Πηγές: ΣΚΑΙ, Καθημερινή, www.infoserres.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου