Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Βία, Τρομοκρατία και Αριστερά

Είναι η πολιτική βία φαινόμενο νεοφιλελευθερισμού; Μπορεί ο όρος «μπαχαλάκηδες» να αποδοθεί σε μεγάλο μέρος των εξεγερμένων του Δεκέμβρη; Ποια είναι η θέση της Αριστεράς απέναντι στα φαινόμενα βίας; Αυτά και άλλα ερωτήματα τέθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΡΣΗ. Τα επιχειρήματα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και η συζήτηση άναψε γρήγορα...

Ακούστηκαν πολλά για την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και καταδικάστηκαν οι εκδηλώσεις βίας. Ρωτήσαμε αν σε αυτή την κουβέντα χωρά και η παράμετρος της κρατικής βίας ενώ αρκετοί από τους παρευρισκόμενους χαρακτήρισαν ως υπερβολικά αρκετά σημεία των εισηγήσεων.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Βία, Τρομοκρατία και Αριστερά» ενώ εισηγητές της συζήτησης ήταν ο André Brie, ευρωβουλευτής του Γερμανικού Κόμματος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (Die Linke-PDS), ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης και ο πανεπιστημιακός Γιάννης Παπαθεοδώρου.

Η ΑΡΣΗ (Όμιλος Προβληματισμού και Παρέμβασης ΑΡιστερά ΣΗμερα), αποτελείται κυρίως από πανεπιστημιακούς και μέλη της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ. Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βασικά σημεία των εισηγήσεων και τις κυριότερες ενστάσεις που εκφράστηκαν και δημοσιεύεται εδώ ως αφορμή για την αντίστοιχη συζήτηση και μέσω του tvxs.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου