Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ

Τη στιγμή που ο ΣΕΒ μαζί με τη ΓΣΕΕ αποφάσισαν ότι η αύξηση του εργαζόμενου θα είναι 1 € την ημέρα, και οι συνταξιούχοι κάτω από 1€ την ημέρα, οι εισηγμένες κερδοφόρες εταιρείες στο ΧΑΑ, το 2008 παρουσίασαν καθαρά κέρδη 10 δις €.Θα μου πείς ότι οι εταιρείες είχαν τα αποθεματικά τους από προηγούμενες χρήσεις.Τότε άς σημειώσουμε ότι στη τελευταία 4ετία, είχαν συνολικά κέρδη πάνω από 40 δις €.Τώρα με την οικον κρίση οι Ελληνες –με εντολή της ΕΕ-πρέπει να ζήσουν με τους ίδιους παγωμένους μισθούς και συντάξεις για την επόμενη τριετία.Ο πλούτος των εργαζόμενων είναι τεράστιος (αν εξαιρέσουμε τα πραγματικά «ρετιρέ» που ζούν εις βάρος της κοινωνίας).

Παράλληλα κυκλοφορεί και ο παράνομος πλούτος από τα γνωστά «σκάνδαλα»(στη περίπτωση αυτή, τα κουκουλώνουμε στην Ελλάδα και πάμε για ευροεκλογές-διακοπές, σε αντίθεση πχ με την Αγγλία που οι παραιτήσεις πολιτικών διαδέχονται η μία την άλλη, μετά τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του τύπου, που πράγματι εκεί ελέγχει την εξουσία.

Στη χώρα αυτή κυκλοφορεί ελεύθερη η «αρπαχτή» και οι…νταβατζήδες .
Εχει καταργηθεί από το λεξιλόγιο η λέξη «ήθος και ηθική».

Οτι είναι νόμιμο ή νομιμοφανές είναι …και ηθικό !

Στην άλλη πλευρά βρίσκουμε τον ΣΕΒ (κ.Δασκαλόπουλο) που ουσιαστικά είναι πάντα οι προνομιακοί αποδέκτες των κρατικών και κοινοτικών πόρων (τζάμπα χρήμα), αυτοί οι βραβευμένοι «Μεγάλοι έλληνες επιχειρηματίες», να κλέγονται ισχυριζόμενοι ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε «απόλυτη παρακμή», δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα.

Δεν προσπαθούν καν να αναπαραγάγουν κεφάλαια. Παντελής και συνεχόμεη αποβιομηχάνιση. Μάθανε απλώς να λειτουργούν μόνο ως προμηθευτές και εργολάβοι του κράτους. Ο κ Δασκαλόπουλος (που έχασε την επιχείρησή του, μέσα από τα χέρια του από τον κ.Βγενό, και άγνωστο γιατί, συνεχίζει να παραμένει πρόεδρος και αντιπρόσωπος του ΣΕΒ) χάθηκε στη συναλλαγή και τη διαπλοκή. (Μήπως σαν Πρόεδροε «παρήκμασε» πρώτος ?

Νεοέλληνες αεριτζήδες και διαχρονικοί φοροκλέπτες !

Ο ΣΕΒ έχασε την ευκαιρία να γίνει εγγυητής μιάς πιο δίκαιης –«έστω και υποτυπώδους» ανακατανομής του πλούτου που δημιούργησαν μόνο με κρατικές και κοινοτικές ενισχύσεις. Δεν προχώρησαν κάν στη κατεύθυνση παραγωγής ενός υποτυπώδους αξιόπιστου καπιταλισμού με κοινωνικό πρόσωπο. Που είναι τα παληά και τα νέα τζάκια ? Πότε ο ΣΕΒ ενδιαφέρθηκε –με οποιασδήποτε μορφής στρατηγικό σχέδιο-για τον κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό αυτής της χώρας ? Και εμείς κάθε χρόνο τους βραβεύουμε για την…δήθεν επιχειρηματικότητά τους, με τα δικά μας χρήματα.

Ποτέ δεν μας ανέλυσαν ποιο είναι το μοντέλο ανάπτυξης που προτείνουν για την Ελλάδα. Αν δεν τους συμφέρει, βαράνε κανόνια στις Τράπεζες και πάνε στα Βαλκάνια (πάντα με ελληνικές επιχορηγήσεις), πάνε Κίνα, Κορέα, Ουκρανία. Γιατί δεν προτείνουν κάτι, οποιοδήποτε μοντέλο ?

Μήπως έστω και σήμερα ανακαλύψαμε ότι είναι ευκαιριακοί «νταβατζήδες» της διαπλοκής ? Ποιο είναι το μοντέλο σύγκρισης που ακολουθούν ?

Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι (ιδίως του ιδιωτικού τομέα που πρώτοι έννοιωσαν στο πετσί τους την οικον κρίση, με τις αντίστοιχες απολύσεις) είναι τεράστιος, αλλά δυστυχώς μεταφέρεται σε μια δεκάδα «διαπλεκόμενων κατεχόντων νταβατζήδων» αδιατάρακτα τα τελευταία 40 χρόνια, είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ (και λίγο ΚΚΕ).

Μήπως ήρθε η ώρα να «δράσουμε» και να αντιδράσουμε με τα αυτονόητα ?

Indy.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου