Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Θα χάνουν την περιουσία τους όσοι δεν την δηλώνουν.

Την αναμόρφωση του πόθεν έσχες σε τέτοιο βαθμό, που όσοι δεν δηλώνουν τα περιουσιακά του στοιχεία θα τα χάνουν υπέρ του δημοσίου, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Παλαιά Βουλή σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη».
Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο κράτος διαφάνειας τόνισε κατ’ αρχήν ότι η διαφάνεια δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ και έκανε λόγο για λογοδοσία και διαφάνεια στα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τέσσερις προτάσεις στο πλαίσιο των μεγάλων θεσμικών αλλαγών, που θα επιχειρήσει μία κυβέρνησή του:
Οι τομές είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, η αλλαγή του «τοπίου» στα ΜΜΕ και το κράτος διαφάνειας.
Επιμένει στην βαρβαρότητα
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκλεισε την Βουλή για να παραγραφούν τα σκάνδαλα, ενώ, σε αντίθεση, το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια. «Ο συμβολισμός μιλά καθαρά. Εκπροσωπούμε δύο κόσμους αντίθετους και όσο και αν οι της ΝΔ θέλουν να εθελοτυφλούν, η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές τους, της ανομίας και της ατιμωρησίας, βυθίζουν την χώρα στην βαρβαρότητα της κοινωνικής αδικίας και της πόλωσης», τόνισε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου