Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

«Δουλειές» Τρομπούκη και στη Ζαχάρω

Παράνομες «εργασίες», με την κάλυψη υπηρεσιών και του δήμου Ζαχάρως, πραγματοποιούσε η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» του φερόμενου ως βασικού πρωταγωνιστή στο περιβόητο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη. Τα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην «Ελευθεροτυπία».

Σε έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας, που εστάλη στον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα αναφέρεται πως η εταιρεία «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ» προέβαινε σε παράνομες αμμοχαλικοληψίες και στην αποθήκευση αδρανών υλικών στον ποταμό της Νέδας πλησίον της κοινότητας Πρασιδακίου, όπου είχε αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου.

Σε αυτό το σημείο, επεμβαίνει ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικόλαος Σιάνης, ο οποίος αφού ισχυρίζεται στους συναδέλφους του ότι η εταιρεία του Γιώργου Τρομπούκη, που προβαίνει σε αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα εκτελεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «...η εταιρεία αποθηκεύει τις περίσσειες αμμοκροκάλης επί παραποτάμιου δημόσιου χώρου στον νομό Ηλείας προκειμένου, αντί ανταλλάγματος καταβλητέου προς το Ελληνικό Δημόσιο, να ενσωματώσει αυτές επί τμημάτων της κατασκευασθησόμενης Ιονίας Οδού στην κατασκευή της οποίας, μέσω της κοινοπραξίας "ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ" θα συμμετάσχει».


Την ίδια περίοδο, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος σε δηλώσεις του στον τοπικό τύπο Ηλείας, κάνει λόγο για αντιπλημμυρικό έργο στη Νέδα. Ο δήμαρχος της Ζαχάρως, αιτιολογεί τις εργασίες της εταιρείας του Τρομπούκη υποστηρίζοντας ότι «η εταιρεία προβαίνει σε διευθέτηση της κοίτης ώστε σε δεδομένη πυρκαγιά να μπορούν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα (!)»

Και τις δύο απόψεις όμως διαψεύδει κατηγορηματικά ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδωνας, ο οποίος σε έγγραφό του αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Περιφέρεια δεν έχει χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας στη Νέδα.

Επιπλέον ερωτήματα προκαλεί η ενοικίαση από την εν λόγω εταιρεία αγροτεμάχιου πέντε στρεμμάτων κοντά στην κοινότητα Πρασιδακίου του Δήμου Ζαχάρως, δίπλα από τη Νέδα, στην πλαγιά ενός λόφου! Το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως με συνεδρίασή του στις 19.2.2008 μετά την 1137/08 αίτηση της εταιρείας «ΚΕΡΚΕΤΕΥΣ ΑΤΕ», με ομόφωνη απόφαση τού ενοικίασε την εν λόγω έκταση.

«Η ενοικίαση αυτή είναι περίεργη και θα πρέπει να μάθουμε τι ήθελε να κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία σε αυτή την περιοχή και αν ο δήμος έχει εισπράξει χρήματα και πόσα. Το κτήμα που ενοικίασε είναι σε πλαγιά και δεν μπορεί εκεί να γίνει τίποτα. Δίπλα μάλιστα περνάει ένας χείμαρρος που καταλήγει στη Νέδα. Η υπόθεση μυρίζει...», δήλώνουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Πρασιδακίου και τα μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, εκφράζοντας τα ερωτήματα και την ανησυχία τους για την παρουσία της εταιρείας του Γιώργου Τρομπούκη στην περιοχή τους.

Έρευνες για τον πληροφοριοδότη των «16»

Ξεκίνησαν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον αστυνομικό που αποκάλυψε στον Βλαστό ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη δράση της οργάνωσης. Ο επονομαζόμενος «Εxpress Service» σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη φάση των ερευνών επιχείρησε πληροφορώντας τον Βλαστό να «τελειώσει» άδοξα τη μυστική επιχείρηση της αστυνομίας.

Το υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση εις βάρος τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι είναι ύποπτοι για συνεργασία με την «συμμορία των 16» που απήγαγε τον Π.Παναγόπουλο. Οι τέσσερις επίορκοι αστυνομικοί είναι ένας νεαρός αστυνομικός της Ασφαλείας Αττικής, ο οποίος είναι συγγενής πρώτου βαθμού ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ένας υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, ο οποίος με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρα έχει ήδη απομακρυνθεί από την εν λόγω υπηρεσία και δύο ακόμα αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας, αστυνομικός της Θεσσαλίας, έδινε κατάλυμα στον Παναγιώτη Βλαστό, ενώ ο άλλος γύρευε τη μεγάλη ζωή της αθηναϊκής νύχτας, κάνοντας στενή παρέα με τον «Τόλη» της οργάνωσης, κατά κόσμον Απόστολο Πετράκη.

Οι γυναίκες της συμμορίας

Μετά τη Πωλίνα Γεωργά, σύντροφο του Γιάννη Σκαφτούρου, η οποία ζήτησε να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση, με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους, χθες (14/07) προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και η σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, με το ίδιο αίτημα. Η σύζυγος του Βλαστού υποστηρίζει ότι δεν είναι ύποπτη φυγής και ότι δεν είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Άγνωστος παραμένει ακόμα ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής της απολογίας των
Παναγιώτη Βλαστού, Γιάννη Σκαφτούρου και Βασίλη Στεφανάκου, που θεωρούνται ηγετικά μέλη της συμμορίας.

Σύσκεψη για πάταξη της διαφθοράς

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ι.Τέντες κάλεσε σε σύσκεψη, στις 23 Ιουλίου, τους προϊσταμένους των 12 Εισαγγελιών Εφετών της χώρας ώστε να συζητήσουν τη λήψη μέτρων και την ένταση των ελέγχων σε όλες τις φυλακές για την πάταξη της διαφθοράς και των κυκλωμάτων στις φυλακές.

Πηγή: Έθνος, Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία, Καθημερινή
tvxs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου