Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Εγκαίνια τον Μάιο για το Navarino Dunes στον νομό Μεσσηνίας

Σε πλήρη ανάπτυξη το συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ θα συνιστά επένδυση 1,2 δισ. ευρώΠλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη λειτουργίας της μοναδικής τουριστικής επένδυσης μεγάλης κλίμακας που βρίσκεται στα τελευταία της αποπεράτωσης στη χώρα (και της μεγαλύτερης στη λεκάνη της Μεσογείου). Πρόκειται για το συγκρότημα που αναπτύσσει ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία. Ηδη, καθώς απομένουν λιγότερο από 11 μήνες από τα εγκαίνια του Navarino Dunes, που συνιστά την πρώτη φάση του έργου, η θυγατρική εταιρεία TEMES A.E., η οποία διαχειρίζεται το έργο ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ανθρώπινου δυναμικού, με την προοπτική της μακροχρόνιας συνεργασίας. Σε πρώτη φάση αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν 750 θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται σταδιακά να αυξηθεί σε 1.200.

Το Navarino Dunes, το οποίο προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Μάιο του 2010, περιλαμβάνει δύο ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων, που θα λειτουργήσουν από τη Starwood Hotels & Resorts («The Romanos, a Luxury Collection Resort, Costa Navarino» και «The Westin Resort, Costa Navarino»). Παράλληλα, θα προβλέπεται και γήπεδο γκολφ, που θα διαχειρίζεται η Troon Golf, ενώ το συγκρότημα θα συμπληρώνουν εγκαταστάσεις όπως συνεδριακό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας/spa, κέντρο ψυχαγωγίας, θαλάσσιο πάρκο, πληθώρα αθλητικών εγκαταστάσεων, τόσο εσωτερικών όσο κι εξωτερικών, θαλάσσιο πάρκο, κεντρική πλατεία με καταστήματα κι εστιατόρια, όπως επίσης κι ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πλήρη ανάπτυξη, το συγκρότημα της ΤΕΜΕΣ θα συνιστά επένδυση της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ, εκτεινόμενο σε συνολικά τέσσερα οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 10.000 στρεμμάτων. Eκτός από το Navarino Dunes, δρομολογείται σε μεταγενέστερο στάδιο και το συγκρότημα Navarino Bay, ανάλογου προσανατολισμού, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία πολυτελών κατοικιών με ιδιωτικές πισίνες. Σημειώνεται ότι η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης φάσης είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2009, αλλά η οικονομική κρίση μετέβαλε τα σχέδια, οδηγώντας στην αναβολή των εγκαινίων.

Το θετικό για την ΤΕΜΕΣ είναι ότι η δανειοδότηση (Εθνική Τράπεζα) ελήφθη πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται προβλήματα χρηματοδότησης. Ωστόσο, το όλο εγχείρημα, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πρώτα αυτής της μορφής και αυτού του μεγέθους στη χώρα, σίγουρα θα απαιτήσει την ανάκαμψη των προσδοκιών στον κλάδο του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Του ΝΙΚΟΥ Χ. ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου