Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Παπικό… ανάθεμα στους καπιταλιστές

«Τις σοβαρές εκτροπές και αποτυχίες» του καπιταλισμού καταδίκασε ο Πάπας Βενέδικτος, απευθύνοντας αυστηρή έκκληση για ισχυρότερη κρατική εποπτεία του συστήματος. Ο ποντίφικας μίλησε για την οικονομία σε μία κρίσιμη στιγμή, με δεδομένο ότι από αύριο οι ηγέτες των οκτώ πλουσιότερων χωρών του κόσμου θα βρίσκονται στην Ιταλία για τη Σύνοδο του G8.

Η έκκλησή του για την επιστροφή της ηθικής στην οικονομία αναμένεται, μάλιστα, να επηρεάσει τη ρητορική της επίσημης ανακοίνωσης που θα εκδώσει το G8.

Ο Πάπας Βενέδικτος ζήτησε «μία πραγματικά παγκόσμια πολιτική αρχή», η οποία θα αναλάβει «να διαχειριστεί την παγκόσμια οικονομία, να τονώσει τις οικονομίες που επηρεάστηκαν από την κρίση, να αποτρέπει την επιδείνωση της σημερινής κρίσης και τις ανισορροπίες που αυτή θα φέρει».

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν ένα νέο τρόπο λειτουργίας, που θα σέβεται την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και θα προωθεί το κοινό καλό, δίνοντας προτεραιότητα στην ηθική και την κοινωνική υπευθυνότητα, έναντι των αποδόσεων και των μερισμάτων.

Ο πάπας θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama την Παρασκευή, στο κλείσιμο της Συνόδου του G8.
Ισοτιμία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου