Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Φτηνές διακοπές σε βίλες στο εξωτερικό

Φθηνές διακοπές σε βίλες μαγικών προορισμών με το κόστος ενός απλού δίκλινου. Μοιάζει απίθανο αλλά στην εποχή της διαδικτυακής επικοινωνίας είναι απόλυτα εφικτό.
Γαλλία, Ιταλία, Μαυροβούνιο και δεκάδες άλλες χώρες προσφέρουν φανταστικές παραλίες, υπέροχες θάλασσες και ζωή κατά πολύ φθηνότερη των Ελληνικών νησιών. Η έρευνα και οι κρατήσεις γίνονται μεταξύ των ιδιωτών ιδιοκτητών από το ίντερνετ με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με πολλές φωτογραφίες που δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.
Αναζητώντας λύση για τις διακοπές του 2009, επισκεφθήκαμε αρκετά internet site που ειδικεύονται στο αντικείμενο. Οι ιδιοκτήτες κατοικιών ή διαμερισμάτων, ενοικιάζουν το καλοκαίρι είτε τα σπίτια στα οποία κατοικούν το χειμώνα είτε καθ’όλο το έτος ιδιοκτησίες που έχουν αγοράσει μόνο και μόνο για επένδυση.


Στην έρευνά μας βρήκαμε πολυτελώς ανακαινισμένα διαμερίσματα τεσσάρων ατόμων του 16ου αιώνα στη Βενετία πάνω στο κεντρικό κανάλι με μόλις 60 ευρώ την ημέρα, βίλες στην Τοσκάνη για 8 άτομα με απέραντες εκτάσεις διαμορφωμένων αμπελώνων και κήπων προς 200 ευρώ την ημέρα αλλά και άλλες πολύ πιο εντυπωσιακές προτάσεις.



Ισπανία, Μαγιόρκα, Κάλα Ντ’ορ 450€/εβδομάδα

Στην πανέμορφη Μαγιόρκα των Βαλεαρίδων νήσων, ενοικιάζεται πλήρως ανακαινισμένο παλιό «αγροτόσπιτο»/βίλλα για δώδεκα άτομα. Με παροχές, όπως τηλεόραση και δορυφορική, CD και DVD, πισίνα, Μπάρμπεκιου, και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, το σπίτι είναι δίπλα στο Cala d'Or με τις απίθανες παραλίες και την όμορφη μαρίνα. Προσφέρει 5 κρεββατοκάμαρες με δικά τους μπάνια, αλλά και ένα ανεξάρτητο παράσπιτο για άλλα δύο άτομα και στην High season καταμεσής του καλοκαιριού κοστίζει μόλις 450 ευρώ την εβδομάδα!


Μάλτα. Ραμπατ 420€/εβδομάδα

Άλλος ένας διεθνής προορισμός που αποτελεί όνειρο για πολλούς. Το ξενοδοχείο δεν είναι όμως απαραίτητο. Στη Ραμπάτ, με τις απίθανες παραλίες, ένα μεγάλο σπίτι για πέντε άτομα ενοικιάζεται μόλις προς 420 ευρώ την εβδομάδα. Προσφέρει κήπο, κλιματισμό αλλά και δύο κήπους (έναν εξωτερικό και έναν σε στιλ αίθριου) και φυσικά όλα όσα χρειάζεται ένα σπίτι για να λειτουργήσει. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και καθαρισμός μία φορά την εβδομάδα για να μην κουράζονται οι μαμάδες! Για δύο ζευγάρια ή μία μεγάλη οικογένεια, τα 420 ευρώ την εβδομάδα αντιστοιχούν σε 60 ευρώ την ημέρα ή 30 ευρώ/ημέρα ανά ζευγάρι!


Ιταλία, Τοσκάνη 550€/εβοδμάδα

Ένα όμορφο μεσαιωνικό παρεκκλήσι ανακαινίστηκε και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα στο χωριό Πούλια. Το κτίριο είναι εντυπωσιακό παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά και δεκάδες στρέμματα με κλίματα και διαμορφωμένους κήπους. Γύρω υπάρχουν γήπεδα γκολφ για τους λάτρεις του σπορ, ενώ το κόστος ενοικίασης ανά εβδομάδα φτάνει τα 550 ευρώ για την High season. Ήτοι, 39 ευρώ την ημέρα ανά ζευγάρι!


Γαλλική Ριβιέρα Σεν Τροπέ 4500€/εβδομάδα

Οι οικογενειακές διακοπές με φίλους των γονέων αλλά και των παιδιών είναι από τις πιο δύσκολες στην οργάνωση. Πρέπει να βρεθούν δωμάτια στο ίδιο συγκρότημα ή κάπου κοντά, να ταιριάζουν στα γούστα όλων και να προσφέρουν χώρο για τα παιχνίδια των παιδιών με την απαραίτητη ασφάλεια. Για μία παρέα δώδεκα ατόμων, δηλαδή τριών ζευγαριών με δύο παιδιά το καθένα, το κόστος για έξι δίκλινα σε ένα καλό καλοκαιρινό προορισμό με δωμάτια με κήπο, δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 700 ευρώ την ημέρα (4.900€ /εβδομάδα).

Στο Σεν Τροπέ, της Γαλλικής Ριβιέρας, η ίδια παρέα μπορεί να ενοικιάσει βίλλα για 12 άτομα με πισίνα, απέραντους κήπους και καθημερινή υπηρεσία καθαριότητας με λιγότερα χρήματα (4500€/εβδομάδα) και την ασφάλεια ενός περιφραγμένου κήπου που εκτός από την πισίνα έχει και πόρτα που βγαίνει σε παραλία! Και αν το ποσό φαίνεται υψηλό, υπολογίστε ότι μεταφράζεται σε 106 ευρώ την ημέρα/ζευγάρι.


Πάφος. Κύπρος 1000€/εβδομάδα

Δίπλα στην παραλία της Πάφου αλλά με του κήπο και δική του πισίνα, το σπίτι που ενοικιάζεται, φιλοξενεί έξι άτομα και προσφέρει εκτός από όλες τις απαραίτητες συσκευές και δεκάδες ταινίες DVD για να περνάτε την ώρα σας όταν δεν είστε στην παραλία. Εκτείνεται σε δύο ορόφους, με τραπεζαρία, κήπο και μπάρμπεκιου και οι ιδιοκτήτες προσφέρουν και υπηρεσίες καθαριότητας. Μόλις 10 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Πάφου και πάνω στην παραλία, το σπίτι αυτό δεν σας αναγκάζει να νοικιάσετε ούτε καν αυτοκίνητο. Κοιμίζει 6 άτομα και κοστίζει 1000 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 214 ευρω την ημέρα ή 70 ευρώ την ημέρα ανά ζευγάρι!.


Ελλάδα, Σπέτσες 5000€/εβδομάδα

Αν αναζητάτε κάτι πολύ πιο κοσμοπολίτικο μπορείτε να μείνετε στην… Ελλάδα, αλλά φθηνότερα απ’ότι συνήθως. Στις διάσημες Σπέτσες, ένα παλαιό πλήρως και πολυτελώς ανακαινισμένο αρχοντικό, διατίθεται προς ενοικίαση. Κοιμίζει 12 άτομα και προσφέρει διαμορφωμένους κήπους, πισίνα. Τζακούζι, μπάρμπεκιου, ασύρματο ίντερνετ, δορυφορική τηλεόραση και θέα προς την θάλασσα αλλά και την κοντινή παραλία. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να παραχωρήσουν προς χρήση και ταχύπλοο για να κάνετε το σκι σας αλλά και μηχανάκια για τις μετακινήσεις σας!. Όλα τα παραπάνω θα κοστίζουν στην μεγάλη παρέα 5.000 ευρώ την εβδομάδα ή αλλιώς μόνο 50 ευρώ το άτομο την ημέρα! Οι παροχές όμως είναι πολύ πιο εντυπωσιακές απ’ότι φαίνονται στο χαρτί…


Και για όσους νομίζουν ότι για τους προορισμούς του εξωτερικού, τα εισιτήρια μπορεί να είναι πολύ ακριβά, μία επίσκεψη σε πρακτορείο ταξιδίων για εισιτήρια μετάβασης σε ελληνικό νησί με αυτοκίνητο θα σας πείσει για το αντίθετο.
Του Χρήστου Θ. Δασκαλόπουλου




1 σχόλιο:

  1. Πολυ ενδιαφερων !!Δεν το ειχα σκεφτει ουτε ξανακουσει ποτε!Μπορειτε να μου πειτε που μπορω να δω στο ιντερνετ για τετοιες αγγελιες;Αξιζει πραγματικα,αν δεν ειναι απατη καποιες απο αυτες και πληρωσεις τσαμπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή