Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Η ρωσική εκκλησία αφόρισε δημοσιογράφο για "σατανικά ψεύδη"

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία αναθεμάτισε και αφόρισε ένα δημοσιογράφο για "σατανικά ψεύδη", γιατί έγραψε ότι η ηγουμένη ενός μοναστηριού τρομοκρατούσε τους κατοίκους μιας περιοχής και τους ανάγκαζε να πουλούν τα σπίτια τους για "ψίχουλα". Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία χρησιμοποιούσε τους αφορισμούς και το ανάθεμα - την εκκλησιαστική κατάρα- ως πανίσχυρα όπλα εναντίον των εχθρών της την εποχή των τσάρων αλλά σπανίως εφαρμόζει τέτοιου είδους πρακτικές στη σημερινή εποχή.

Η επισκοπή του Πσκοφ, στη δυτική Ρωσία αφόρισε δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας όταν το δικαστήριο της πόλης τον έκρινε ένοχο για λιβελογράφημα που αφορούσε άρθρο του με τον τίτλο " Σφηκοφωλιά κάτω από τους χρυσούς θόλους", στο οποίο κατηγορεί τις μοναχές ότι καπνίζουν και πίνουν φορώντας τα ράσα.
Ο δημοσιογράφος Ολέγκ Ντιμεντιόφ, δήλωσε ότι εμμένει στους ισχυρισμούς του και θα ασκήσει έφεση για την απόφαση του δικαστηρίου αλλά όχι για τον αφορισμό.
" Δεν το συζητάμε για τη διαφθορά που υπάρχει στα μοναστήρια", δήλωσε τηλεφωνικά από το Πσκοφ, τη ρωσική πόλη κοντά στα σύνορα με την Εσθονία.

Η επισκοπή του Πσκοφ ανακοίνωσε ότι αφόρισε τον Ντιμεντιόφ για τη "συνεχιζόμενη ειδεχθή συκοφαντία και τα σατανικά ψεύδη εναντίον των μοναχών της μονής Σπάσο-Γελεαζαρόφσκι", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες και κυκλοφόρησε και μέσω της διαδικτυακής σελίδας της επισκοπής.
Το επισκοπικό συμβούλιο της περιοχής αμέσως προχώρησε στην διατύπωση αναθέματος εναντίον του δημοσιογράφου.
Πηγή: Express.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου