Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ: Εκτελέστηκε γιατί η δικαστής δεν μπορούσε να περιμένει!

ΕΝΑΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΣ που προσπάθησε να καταθέσει την τελευταία στιγμή προσφυγή κατά της εκτέλεσής του άκουσε τη δικαστή να λέει ότι το δικαστήριο κλείνει στις 5. Κι έτσι, ο Μάικλ Ουέιν Ρίτσαρντ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στο Τέξας.

Τώρα, η δικαστής Σάρον Κέλερ που αρνήθηκε να ακούσει το αίτημά του πρόκειται να παραπεμφθεί με τη σειρά της σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας.

Η υπόθεση αυτή δίνει νέα επιχειρήματα στους αντιπάλους της θανατικής ποινής στην Αμερική.

Η δικαστής Κέλερ- που έχει το παρατσούκλι «Κίλερ» λόγω της σκληρής στάσης της απέναντι στην εγκληματικότηταείναι Ρεπουμπλικανή και υπηρετεί στο Εφετείο του Τέξας από το 1994. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2007 έφυγε νωρίτερα από το δικαστήριο γιατί στο σπίτι της γίνονταν εργασίες.

Το τηλεφώνημα
Στις 5 παρά τέταρτο έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο του δικαστηρίου που της ζητούσε να παραμείνει ανοιχτή η υπηρεσία για λίγη ώρα ακόμη επειδή οι συνήγοροι του Ρίτσαρντ ήθελαν να καταθέσουν μια προσφυγή αλλά αντιμετώπιζαν προβλήματα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εκείνη αρνήθηκε.

Στις 8.23 το βράδυ, ο Ρίτσαρντ εκτελέστηκε.

Η δικαστής ισχυρίζεται ότι δεν κατάλαβε πως οι συνήγοροι είχαν πρόβλημα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Όμως ο υπάλληλος του δικαστηρίου βεβαιώνει πως ήταν σαφής και πως διαβίβασε το συγκεκριμένο αίτημα με μια σειρά τηλεφωνημάτων.
ΤΑ ΝΕΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου