Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Μουσικές διαδρομές...Γιάννης Πετρίδης: Ο άνθρωπος που μας έμαθε να ακούμε "ξένη" μουσική.

Ο Γιάννης Πετρίδης, εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα στις αρχές της δεκαετίας του '70, ξεκινώντας ένα λειτούργημα θα έλεγα, αφού για πάρα πολλά χρόνια ήταν η μόνη έγκυρη πηγή μουσικής ενημέρωσης στην χώρα μας, προσφέροντάς μας απλόχερα τις γνώσεις του και μυώντας μας σε ακούσματα που πολύ δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να ανακαλύψει, συνεχίζοντας απτόητος μέχρι σήμερα για 4 δεκαετίες την πολύτιμη προσφορά του στην ιστορία της μουσικής.
Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Γιάννη Πετρίδη, έναν από τους κορυφαίους μουσικούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και γνώστες μουσικής στον κόσμο, το πρόσωπο εκείνο που για πολλούς στην Ελλάδα είναι ολόκληρη η ξένη μουσική . Εκαστος στο είδος του λοιπόν κι όπως ο Λουμίδης στους καφέδες, έτσι κι ο Γιάννης Διακογιάννης στα αθλητικά δρώμενα και ο Γιάννης Πετρίδης στην μουσική.

Οι δυο ραδιοφωνικότερες φωνές που σημάδεψαν τη ζωή μου, γιατί όπως και να το κάνουμε, εκτός των γνώσεων το πρώτο και απαραίτητο συστατικό για να δέσει μια ραδιοφωνική χημεία με τον ακροατή, είναι η χροιά της φωνής του εκφωνητή. Και η φωνή του Γιάννη είχε το "κάλεσμα", με κέρδισε με το πρώτο άκουσμα, μεστή, γλυκιά, καθαρή, με σωστή σύνταξη και άρθρωση, ταξιδιάρικη, μοναδική, κάτι σαν μαγνήτης, σκέτο κόλλημα, τόσο πολύ δε, που μετά από 3 δεκαετίες εξακολουθεί να είναι μακράν η καλυτερότερη.
ολόκληρο το κείμενο εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου