Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΗΠΑ: Νέες πτωχεύσεις τραπεζών

Τρεις νέες πτωχεύσεις τραπεζών χθες. Στις 84 συνολικά ο αριθμός που έχουν πτωχεύσει φέτος.
Άλλες τρεις τράπεζες πτώχευσαν στις ΗΠΑ την Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο στις 84 μέχρι στιγμής εφέτος, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέας στη χώρα συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τα δάνεια.

Οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν την Affinity Bank στην Καλιφόρνια, την Bradford Bank στη Βαλτιμόρη και την Mainstreet Bank στην Μινεσότα· οι τρεις πτωχεύσεις αναμένεται να στοιχίσουν στην ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων περίπου 446 εκατ. δολάρια.

Η ομοσπονδιακή εταιρία εγγύησης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp, FDIC) ανακοίνωσε ότι τα διαθέσιμα κεφάλαιά της έφθαναν τα 10,4 δις δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου. Περίπου 32 δις δολάρια είναι διαθέσιμα για να αντιμετωπιστούν πτωχεύσεις τραπεζών το 2010.

Η πρόεδρος της FDIC Σίλα Μπέαρ προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι οι πτωχεύσεις τραπεζών θα συνεχίσουν να είναι πολλές, καθώς ο χρηματοπιστωτικός τομέα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα επισφαλή, απλήρωτα δάνεια.

Το σύνολο των 84 πτωχεύσεων είναι δραματικά υψηλότερο των 25 το 2008 και των μόλις 3 το 2007.

Η Μπέαρ επισήμανε πως οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ακόμα κι όταν η κατάσταση της οικονομίας θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Ακόμη, η FDIC ανέφερε ότι ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που αντιμετωπίζουν «προβλήματα» μεγεθύνθηκε στα 416 στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, από 305 το προηγούμενο τρίμηνο.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου