Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ

Η συνωμοσία των ΗΠΑ Tο Νέο 2ο Μεγάλο ΚΡΑΧ
Σίγουρα θα αναρωτιέστε πως γίνεται ενώ όλοι οι επαΐοντες μιλάνε πως τελείωσε η κρίση και ξεκινάει η ανάκαμψη, αναφερόμενοι μάλιστα σε κέρδη και πως έχουμε μπει σε νέα πορεία ανάπτυξης; Γιατί εμείς μέσα από αυτή την στήλη συνεχίζουμε να μιλάμε για το 2ο ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΧ;
Εμείς γνωρίζοντας και γράφοντας συνέχεια για το 2ο Μεγάλο Κραχ τονίζουμε με έμφαση πως θα είναι <<¨Ένα ΚΡΑΧ που η παγκόσμια κοινότητα δεν θα έχει ξαναζήσει στην Νεότερη Ιστορία>>.
Σ’ αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μια εικόνα πως σκέπτονται και πως κινούνται και κάποιοι άλλοι στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού
Ελπίζω όμως και σεις να νιώθετε πως "Κάτι υπάρχει στον αέρα… Το νιώθεις… Έρχεται… Ένας νέος αέρας φυσάει. Στο Χρηματιστήριο μιλάμε για Ταύρους Θα είναι ένας ταύρος μαινόμενος, ο οποίος θα αφήσει πίσω του κι άλλα συντρίμμια". Αυτό πιστεύει και ο κ. Paul B. Farrell. Προσθέτοντας τη χρηματιστηριακή "θεωρία συνωμοσίας" Ο αρθρογράφος του Market Watch, κ. Paul B. Farrell προβλέπει ότι το απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό κραχ θα επέλθει σε τρία χρόνια.

ΝΕΟΣ ΤΑΥΡΟΣ, ΝΕΑ ΦΟΥΣΚΑ, ΝΕΟ ΚΡΑΧ
Ο αναλυτής εκτιμά ότι ένας κύκλος φούσκας έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. "Νιώθεις την ένταση της ενέργειας να φουσκώνει, όπως ήταν πριν από τα γκρεμίσματα του 1998, του 2000 και του 2007. Τα προβλήματα της παράνοιας των dot-com, δεν τα λύσαμε ποτέ. Κάναμε τα πράγματα χειρότερα, γαλουχώντας την καταστροφή των subprime πιστωτικών παραγώγων με φθηνό χρήμα, την οικονομική ιδεολογία 'Reaganomics' και δύο δαπανηρούς πολέμους. Δεν μάθαμε ποτέ το μάθημά μας, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα. Σήμερα, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται".
Μέσα στη φασαρία, τονίζει ο αναλυτής, η συνωμοσία της Wall Street έχει φορτώσει τους φορολογουμένους με 23,7 τρισ. δολάρια σε καινούργια χρέη, από διασώσεις. Ο λογαριασμός θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί. Για την ώρα, η φούσκα φουσκώνει, χάρη στις τράπεζες της Wall Street που αποδεικνύονται, όχι "πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν", αλλά "πολύ άπληστες για να καταρρεύσουν".

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με χρεοκοπία
Μπορεί οι αγορές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην εν γενέσει ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όμως, το εντυπωσιακό χρέος της χώρας εξακολουθεί να "προσφέρει" τεράστιες ανησυχίες, όπως υποστηρίζει ο κ. Jeremy Batstone-Carr, επικεφαλής μονάδας επενδύσεων της Charles Stanley.
Το συνολικό χρέος των ΗΠΑ, βάσει του "βασικού" ΑΕΠ έχει φθάσει στο 350% και μπορεί να διπλασιαστεί εάν σε αυτό προστεθούν και οι μελλοντικές δαπάνες για παροχή συντάξεων, όπως υποστηρίζει.
"Το να χρηματοδοτήσεις ένα τέτοιο γιγάντιο χρέος σαφώς αποτελεί τεράστιο πρόβλημα", υπογραμμίζει. "Παρά τις πρόσφατες δηλώσεις ότι η ζήτηση για ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου εξακολουθεί να είναι ισχυρή -όπως αποδεικνύουν οι δημοπρασίες- η πικρή αλήθεια είναι ότι ο βασικός αγοραστής δεν είναι άλλος από τη Fed (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ). Οι αμερικανικές αρχές ουσιαστικά δεν προσπαθούν να σώσουν την οικονομία, αλλά απλά να παρατείνουν το διάστημα το οποίο χρειάζεται πριν η χώρα αναγκαστεί να κηρύξει πτώχευση", προσθέτει.

Ο κ. Batstone-Carr υποστηρίζει ότι η πραγματική ζήτηση αμερικανικών ομολόγων από ξένους επενδυτές βρίσκεται σε πορεία υποχώρησης και ότι το "τύπωμα νέου χρήματος" έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν
(κάτι τέτοιο ισχύει και στην Ευρώπη τα χρήμα σε λίγο καιρό δεν θα έχει αξία γνώμη μας είναι να επενδύσετε σε ακίνητες αξίες)

Πόσο ζωντανή και πραγματική είναι η ανάκαμψη όταν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι καταναλωτές βυθίζονται στα χρέη; Όταν τα φορολογικά έσοδα έχουν καταρρεύσει; Όταν καταναλωτική εμπιστοσύνη αλλά και δαπάνες βρίσκονται στον πάτο; Όταν στον δανεισμό έχουν πρόσβαση μόνο όσοι διαθέτουν εντυπωσιακή αξιολόγηση;", τονίζει.
(Ακριβώς η ίδια εικόνα είναι στην χώρα μας τα έσοδα έπιασαν πάτο, οι πρόσβαση στον δανεισμό είναι για λίγους, οι επιδοτήσεις και διάφορες ενισχύσεις βλ ΤΕΜΠΕ ήταν για λίγους, και ο υπέρ- δανεισμός της χώρας καθώς και οι ασύδοτες και ανεξέλεγκτες δαπάνες του δημοσίου έχουν φέρει την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πράγματι υπάρχει Θεός διότι δεν εξηγείτε από κανέναν διεθνή οργανισμό πως επιβιώνουμε ακόμη ως χώρα )

"Θεωρούμε ότι ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν δεν έχει απομακρυνθεί, κάτι το οποίο εάν συμβεί θα οδηγήσει σε κατάρρευση του δολαρίου, υπερ-πληθωρισμό και μία μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας", καταλήγει.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΧ
Το θέμα είναι ότι οι Αμερικανοί δεν θα ανεχτούν για πολύ να ξετινάξει η "Συνωμοσία της Wall Street" τους επενδυτές και τους φορολογουμένους. Η Wall Street έχει γίνει πλούσια, φορτώνοντάς μας βουνά από χρέη, που θα βαραίνουν πολλές γενιές ακόμα.
Γι’ αυτό και ο αρθρογράφος του MarketWatch περιμένει ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, μία δεύτερη Αμερικανική Επανάσταση. Περιμένει το "Μεγάλο Κραχ 2" περί το 2012 και αμφιβάλλει ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα καθίσουν παθητικοί για άλλη μία φορά, όπως έκαναν το 1930, το 2000, πέρυσι και πρόπερσι.
"Την επόμενη φορά, οι ψηφοφόροι θα αντιγράψουν μία σελίδα της Ιστορίας που αφορά σε προηγούμενες επαναστάσεις στις αποικίες της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρωσίας.
Θα ξεσπάσει μια πανίσχυρη καταιγίδα μαζικής διεθνούς πιστωτικής κατάρρευσης, που θα γκρεμίσει τη Wall Street και το σκιώδες κεντρικό τραπεζικό σύστημα των 670 τρις. δολ. Και οι παράπλευρες απώλειες θα είναι μαζικές και ευρύτατες

Η στήλη μας πιστεύει ότι το σκιώδες σύστημα όπως το αποκαλούν οι ίδιο οι Αμερικανοί μεθοδεύει μέσω του 2ου ΚΡΑΧ την οικονομική κατάρρευση όλων των κρατών του κόσμου
kantasspiros



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου