Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΗΠΑ: 150 τράπεζες στα πρόθυρα χρεοκοπίας

Περίπου 150 εισηγμένες τράπεζες στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι βρίσκονται στο κατώφλι της χρεοκοπίας, έχοντας να αντιμετωπίσουν "τοξικά στοιχεία" που υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν στο 5% των συνολικών περιουσιακών τους στοιχείων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ιδιαίτερα υψηλό και όταν οι τράπεζες το "αγγίξουν" αυτόματα βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg, μέχρι το τέλος Ιουνίου, περίπου 300 τράπεζες ανακοίνωσαν ότι το 3% των δανείων που έχουν χορηγήσει δεν εξυπηρετούνται.
Οι μεγαλύτερες τράπεζες στις οποίες το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων φτάνει στο 5% των συνολικών χορηγήσεων είναι η Marshall & Ilsley και η Synovus Financial Corp.

Όπως τόνισε ο πρώην επικεφαλής στο υπουργείο Οικονομίας της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, κ. Ουόλτερ Μιξ "όταν το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων φτάνει στο 3% αρχίζουμε να ανησυχούμε. Όταν αγγίζει το 5% ξεκινά ο συναγερμός, καθώς η τράπεζα εντάσσεται αυτόματα σε αυτές που θα δυσκολευτούν πολύ να επιβιώσουν".

e-εφημερίδα EKTA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου