Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Εργατικό δυστύχημα σε εργοτάξιο κατασκευής αυτοκινητόδρομου

Ενας 39χρονος αλλοδαπός εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής μετάλλων, στο Τριπόταμο του Δήμου Μεγαλόπολης και σε εργοτάξιο της υπεργολάβου εταιρείας ΣΤΡΑΚΤΩΡ της Κ/Ξ ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ που κατασκευάζουν τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.
Κατά την διακομιδή του με ασθενοφόρο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης ο εργάτης εξέπνευσε.
Ο υπεύθυνος εργολάβος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του εργοταξιακού χώρου συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Τρίπολης, η οποία τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος συνεχίζεται με εντολή της εισαγγελέως Τρίπολης κι αυτή την ώρα διενεργείται αυτοψία στο εργοτάξιο που σημειώθηκε το περιστατικό από κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας, ενώ έχει διαταχθεί και νεκροψία νεκροτομή.
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, 'εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία του' και καλεί 'τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και να επιληφθεί για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
Απαιτεί δε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των διαχρονικά υποβαθμισμένων ελεγκτικών και εποπτικών μηχανισμών, ώστε να σταματήσουν πλέον οι εργαζόμενοι να πληρώνουν με την ίδια τους τη ζωή, την ασυδοσία των εργοδοτών'.
Πηγή: ΑΠΕ



2 σχόλια:

  1. "Από την Δυτική Μεσσηνία, και την φυσική της πρωτεύουσα τα Φιλιατρά με ειδησεογραφία από την Δυτική Μεσσηνία για όσους κατάγονται αγαπούν και επιθυμούν την ανάπτυξη της."
    Αυτό γράφεις στον τίτλο του blog σου
    αν μου βρεις εσύ ένα θέμα στην πρώτη σου σελίδα από την δυτική Μεσσηνία .... πέστο μου ή μάλλον γράψε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δίκιο έχεις, η πρόθεση αρχικά ήταν αυτή.
    Ομως το να επαναλαμβάνω θέματα που έχουν άλλα blogs της περιοχής δεν θα πρόσφερα τίποτα.
    Πιστεύω ότι σημασία έχει η σοβαρότητα του θέματος που προβάλλεται και ο προβληματισμός που δημιουργείται από ένα δημοσίευμα γενικότερα.
    Πέρα από αυτό, θα ήθελα να μου γράψεις εάν θεωρείς σημαντικά και ενδιαφέροντα τα θέματα που καταπιάνομαι.
    Σε ευχαριστώ πάντως για την παρατηρησή σου γιατί έτσι μου έδωσες την ευκαιρία να διευκρινήσω κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή