Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Περ. Κοροβέσης: «Επί κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά»

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στα κόμματα της Αριστεράς οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση. Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, υποστήριξε ότι «επί της κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε». Για «βδελυρό παραμύθι» έκανε λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμασάει συκοφαντίες» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Στη συνέντευξή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens τόνισε πως το σκάνδαλο της δεν είναι δικομματικό και υποστήριξε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης Τζαννετάκη, "επρόκειτο να προκηρυχτεί ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε".

"Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη. το μέγα σκάνδαλο

είναι ότι έχουν πάρει χρήματα", πρόσθεσε ο Περικλής Κοροβέσης. Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Κύρκος, με ανακοίνωσή του, απάντησε: "Άργησε πολύ να κατασκευάσει αυτό το βδελυρό παραμύθι".

Αποστάσεις κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσωπικές τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση, σημειώνοντας οι απόψεις του για φημολογούμενη εμπλοκή του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 σε υπόθεση της Siemens, είναι προσωπικές, που δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΚΚΕ: Φάρσα χρήσιμη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

"Αλλοπρόσαλλες" χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Περικλή Κοροβέση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας, τονίζοντας: "οδηγούμενος από τις εσωκομματικές έριδες και αντιπαραθέσεις στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από τη γνωστή εμπάθειά του για το ΚΚΕ, αναμασάει συκοφαντίες για τις οποίες έχουμε δώσει εδώ και καιρό και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκάθαρες απαντήσεις. Μάλλον πρόκειται περί φάρσας, χρήσιμης όμως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά στην υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ".
enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου