Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Τρέλα πιάνει τους γάλλους εργάτες στο ενδεχόμενο απόλυσης

Γάλλοι εργάτες που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να απολυθούν, απείλησαν να ρίξουν μια τοξική ουσία στο Σηκουάνα αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για επιπλέον αποζημιώσεις, δήλωσαν συνδικαλιστές εκπρόσωποι.

Πρόκειται για την τελευταία σε μια σειρά απειλών και άλλων ενεργειών με στόχο την προσέλκυση της προσοχής στις οποίες έχουν προβεί φέτος γάλλοι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται από την ύφεση. Σε άλλες περιπτώσεις εργάτες κράτησαν διευθυντές εταιρειών στα γραφεία τους στη διάρκεια της νύκτας ή απείλησαν να ανατινάξουν εργοστάσια.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας μεταφορών με φορτηγά Serta, η οποία έχει την έδρα της στο χωριό Λα Βοπαλιέρ της Νορμανδίας, στη βορειοδυτική Γαλλία, ζητούν 15.000 ευρώ ο καθένας επιπλέον της ελάχιστης αποζημίωσης που προβλέπεται για τους απολυμένους εργάτες.

Απειλούν να ρίξουν 8.000 λίτρα ενός τοξικού υγρού σε υπόνομο που καταλήγει στο Σηκουάνα. Διατύπωσαν την απειλή τους ώστε να συμπέσει με σημερινή συνεδρίαση δικαστηρίου που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πώληση ή το κλείσιμο της εταιρείας.
Πριν αρχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα, η Serta απαχολούσε περίπου 240 εργαζομένους. Ήδη έχουν περικοπεί 80 θέσεις εργασίας σ' ένα πρώτο γύρο απολύσεων. Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος Ζαν-Πιέρ Βιλμέν δήλωσε ότι υπάρχουν δύο προσφορές για την εξαγορά της Serta, όμως οι εργαζόμενοι περιμένουν ότι θα γίνουν και άλλες απολύσεις, ακόμη κι αν η εταιρεία πωληθεί.
Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι εργάτες δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ότι την διατύπωσαν κυρίως για να προσελκύσουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στο πρόβλημά τους.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου