Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Κυκλοφόρησε ντομάτα σε χάπι για τη μείωση της χοληστερίνης

Ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής που υπόσχεται να μειώσει σημαντικά των κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και εγκεφαλικών και κυκλοφορεί σε καταστήματα υγιεινής διατροφής του εξωτερικού, πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ντομάτα σε χάπι που έχει την ιδιότητα να «μπλοκάρει» τη συγκέντρωση της χοληστερίνης.

Το νέο συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τη φυτική ουσία λυκοπένη, βασικό συστατικό των τροφών της μεσογειακής δίαιτας και έχει την ιδιότητα να «μπλοκάρει» την κακή χοληστερίνη, η οποία φράσσει τις αρτηρίες και προκαλεί καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά.

Η ουσία λυκοπένη είναι αυτή που δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στην ντομάτα και βρίσκεται στη φλούδα της, περιέχεται στο νέο χάπι Ateronon και μάλιστα σε μορφή που απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό.
Το νέο χάπι έχει δημιουργηθεί από ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Cambridge και οι πρώτες δοκιμές του σε ασθενείς έχουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Τα πρώτα τεστ, που έγιναν σε περίπου 150 άτομα με καρδιακά προβλήματα, έδειξαν ότι το Ateronon μπορεί να ελαττώσει την παρουσία επιβλαβών λιπιδίων του αίματος στο ελάχιστο και μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Ο ειδικός νευροεπιστήμονας καθηγητής PeterKirkpatrick, ο οποίος θα διεξάγει περαιτέρω έρευνες για το φάρμακο, δήλωσε ότι μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικότερο και από τις στατίνες, ουσίες που βρίσκουμε σε πάρα πολλά φάρμακα κατά των καρδιακών νοσημάτων και θεωρείται ότι καταπολεμούν τη χοληστερόλη.

Ωστόσο ο καθηγητής Weissberg του βρετανικού Ιδρύματος για τα Καρδιακά Νοσήματα, δηλώνει ότι «η συμβουλή μας στους πάσχοντες από καρδιακά προβλήματα ή εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, είναι να ακολουθούν πιστά την φαρμακευτική αγωγή που τους γράφει ο γιατρός τους και να εκμεταλλεύονται τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής τρώγοντας πολλά φρούτα και λαχανικά».

«Όπως πάντα, συμβουλεύουμε τον κόσμο να περιμένουν ώστε να αποδειχθεί πρώτα με κλινικό τρόπο πως πραγματικά υπάρχουν οφέλη από τη λήψη ενός νέου φαρμάκου, πριν σπεύσουν να το λάβουν» συμπληρώνει ο ίδιος.

ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου