Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Δυσοίωνες προβλέψεις από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της εκτιμώντας ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ φέτος και σε σύγκριση με πέρυσι θα συρρικνωθεί σε ποσοστό -3%, εν μέσω μάλιστα «προοπτικών ολοένα σκοτεινότερων» ειδικά για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η προγενέστερη πρόβλεψη του ίδιου φορέα αναφερόταν σε συρρίκνωση σε ποσοστό -1,75%. «Έχει ξεκινήσει η φάση συρρίκνωσης της διεθνούς οικονομίας, φέτος, σε ποσοστό μεγαλύτερο του αρχικώς εκτιμηθέντος από εμάς, ενώ ειδικά οι φτωχοί θα πληγούν δεινά από συνεχή «κύματα εντάσεων στο οικονομικό πεδίο», ενώ «θα επιβραδυνθεί κι η ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες οικονομίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. Ρόμπερτ Ζέλικ.

Για την τελευταία κατηγορία οικονομιών, επισημάνθηκε ταυτοχρόνως ότι «στα θέματα εμβασμάτων μεταναστών τους και ξένων επενδύσεων στο έδαφός τους», η κατάσταση «από τα τέλη του 2010 (σταδιακά) θα βελτιωθεί».

«Γενικά, στη διάρκεια του 2010 θα παρατηρηθεί ανάπτυξη» για τη διεθνή οικονομία, «με έναν ρυθμό, πάντως, ο οποίος δεν είναι δυνατόν από σήμερα κιόλας να προβλεφθεί», συμπεραίνεται από την Παγκόσμια Τράπεζα
Πηγή:Α.Π.Ε.



-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου