Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

«Οικονομική αστυνομία» για φόρους και εισφορές

ΣTH δημιουργία ενιαίου φορέα για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής, αλλά και της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο προχωρεί η κυβέρνηση.
Το συγκεκριμένο μέτρο θα περιλαμβάνεται σε «πακέτο» διαρθρωτικών παρεμβάσεων στην οικονομία, που θα ανακοινωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις αλλαγές αυτές, που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, περιλαμβάνονται επίσης ο διαχωρισμός των υπηρεσιών συντάξεων και υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία και οι παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας σε περιοχές που πλήττονται εντονότερα από την ανεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες,
υιοθετούνται πολλές από τις προτάσεις των φορέων, όπως η ευελιξία στο ωράριο και τη μισθολογική πολιτική. Παράλληλα θα υπάρξουν κίνητρα για την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία, ενώ θα επανεξετασθούν βαρέα- ανθυγιεινά και αναπηρικές συντάξεις. Ο υπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα θα προχωρήσουν ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, καθώς η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει ή να μεταθέσει τον στόχο για μείωση του ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ εφέτος και κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010.
Express



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου