Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Πώς να εξοικειωθείτε με την πληροφορική

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ηρων 2» απευθύνεται σε αρχάριους στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ουσιαστικά όλοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Η διάρκειά του είναι 50 ώρες, που κατανέμονται σε βάθος περίπου 2,5 μηνών (10 βδομάδες). Στους εκπαιδευόμενους διανέμεται δωρεάν το βιβλίο μάθησης. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, δύο φορές την βδομάδα (2,5 ώρες μάθημα με 20λεπτο διάλειμμα). Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στους συμμετέχοντες παρέχεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης (αφού η διάρκειά του δεν ξεπερνά τις 75 ώρες).
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο (35 ώρες). Αυτό περιλαμβάνει εξοικείωση με το λειτουργικό σύστημα των Windows, τη χρήση κειμενογράφου (MS Word), λογιστικού φύλλου (MS Excel), πρόγραμμα παρουσιάσεων (MS Powerpoint) και χρήση e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Τις υπόλοιπες 15 ώρες του προγράμματος οι μαθητευόμενοι κάνουν πρακτική εξάσκηση σε υπηρεσίες που παρέχονται on - line (υποβολή φορολογικών δηλώσεων, επικοινωνία με κυβερνητικά όργανα, ηλεκτρονικές συναλλαγές κ.ά.). Τα μαθήματα γίνονται στα εργαστήρια πληροφορικής των περιφερειακών μονάδων της Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του κάθε νομού. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθυνθούν στην πλησιέστερη γραμματεία του προγράμματος Ηρων 2 (αναλυτική λίστα και τηλέφωνα επικοινωνίας με τις γραμματείες ανά νομό μπορείτε να βρείτε στο http://new.enet.gr) ή κεντρικά στα τηλέφωνα: 210 25 88 673 και 213- 131 1669.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρωθούν τουλάχιστον 16 συμμετοχές ανά τμήμα. Στην περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπεράσει τους 20, δημιουργείται νέο τμήμα (αν το επιτρέπουν οι εγκαταστάσεις του εργαστηρίου Η/Υ της περιοχής ή προωθούνται στο αμέσως κοντινότερο). Στις απομακρυσμένες περιοχές τα τμήματα συγκροτούνται και με λιγότερες συμμετοχές.

Τα πρώτα μαθήματα στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση ενηλίκων στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες - Ηρων 2» ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπεύθυνο έργου του προγράμματος, Δημήτρη Κρητικό, τα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής (Δεκέμβριος 2008 - Φεβρουάριος 2009) ανέρχονται στα 473 ανά την Ελλάδα, ενώ οι συνολικές συμμετοχές ξεπερνούν τους 7,5 χιλ. μαθητευόμενους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου