Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Απρόσμενη αύξηση των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Απρόσμενη αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα και αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός αυτών που λαμβάνουν, γεγονός που καταδεικνύει ότι η αγορά εργασίας έχει ακόμα μακρύ δρόμο για να σταθεροποιηθεί.
Οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 15.000 στις 627.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουνίου από 612.000 (αναθεωρημένα στοιχεία) την προπερασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ. Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα στη χώρα αυξήθηκε κατά 29.000 την προηγούμενη εβδομάδα, στα 6,74 εκατ.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι κάποιοι τομείς της οικονομίας, όπως τα ακίνητα, η μεταποίηση έχουν μικρότερο ρυθμό πτώσης, και η Fed είπε χθες ότι η ύφεση της οικονομίας περιορίζεται. Παρ’ όλα αυτά οι εταιρείες δεν προχωρούν σε νέες προσλήψεις, κυρίως γιατί περιμένουν για μία διατηρήσιμη άνοδο της ζήτησης.

Οι αναλυτές περίμεναν οι νέες αιτήσεις να υποχωρήσουν στις 600.000 έναντι 608.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά την προηγούμενη εβδομάδα.
Ισοτιμία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου