Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Υπογράφηκε η απόφαση λειτουργίας Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη σύνθεση και λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ). Το ΕΣΑΠ θα αποτελείται από 58 μέλη, ενώ θα συνεπικουρείται στο έργο του από 9μελή Επιστημονική - Τεχνική Γραμματεία, η οποία θα προετοιμάζει εισηγήσεις σχετικές με τα θέματα που θα συζητηθούν στο Συμβούλιο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, το τελικό κείμενο της Κ.Υ.Α. διαμορφώθηκε μέσα από τον ευρύτατο διάλογο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε πανελλήνια κλίμακα, σε μεγάλες περιφερειακές συνδιασκέψεις και σε πολλές συνεργασίες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ ενσωματώθηκαν σε αυτό προτάσεις και παρατηρήσεις των συλλογικών φορέων των αγροτών όλης της χώρας, που αφορούν σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα.
Μιλώντας για την υπογραφή της Κ.Υ.Α. ο υπουργός υπογράμμισε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας ανακοινώσω ότι υπέγραψα την ΚΥΑ για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής. Πρόκειται για Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από τους συναρμόδιους συναδέρφους μου υπουργούς από τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Παπαθανασίου. Η απόφαση θα προωθηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα και συντάχθηκε αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις των ενδιαφερομένων. Οι περισσότερες από τις απόψεις αυτές ενσωματώθηκαν εις την ΚΥΑ και έτσι θα έχουμε ένα Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής, το οποίο θα ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. Κυρίως όμως θέλω να σας πω ότι η Κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής ειδικότερα ενήργησε με συνέπεια, με αξιοπιστία και κυρίως εφάρμοσε μια πολιτική η οποία είναι φιλοαγροτική, αφού στο Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής η συντριπτική πλειοψηφία των μελών αποτελείται από αγρότες. Έτσι, η Αγροτική Πολιτική θα εκφράζεται, θα διατυπώνεται και θα εφαρμόζεται μετά από τα ακούσματα, μετά από τις θέσεις που θα θέτουν οι ίδιοι μας οι αγρότες. Η Αγροτική Πολιτική στα χέρια των αγροτών».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου