Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις 11 εκατ. ευρώ σε αγρότες

Την Παρασκευή θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009, καθώς και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.285.581 ευρώ.

Συγκεκριμένα, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 11.734 παραγωγών, 38 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008.


Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ζακύνθου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι παραπάνω αποζημιώσεις θα καταβληθούν την 26η Ιουνίου, στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.
Axiaplus1 σχόλιο:

  1. Mia aksiologi prospatheia apo erastes tis diafanis pliroforisis pou sevetai ton anagnosti kai ta syndedemena melli tou blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή