Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Σύλληψη αστυνομικού για χρηματισμό από μετανάστες

Αστυνόμος που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί απαιτούσε και έπαιρνε χρήματα από μετανάστες, προκειμένου να τους διευκολύνει για την υποβολή αιτήσεων ασύλου.
Για την ακρίβεια, συνελήφθησαν για την υπόθεση έξι άτομα, 2 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί, με τις κατηγορίες της δωροδοκίας, δωροληψίας και παράβασης του Ν. 3386/05 «περί Αλλοδαπών».
Εις εκ των Ελλήνων συλληφθέντων είναι ο 44χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνεργαζόμενος με συνεργό του ημεδαπή γυναίκα (επίσης συλληφθείσα) ενεργούσε προκειμένου οι αλλοδαποί να παρακάμπτουν τις τεράστιες ουρές που περιμένουν για τη συνήθη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου. Η δραστηριότητά τους αποκαλύφθηκε την Παρασκευή, όταν πήραν 1.200 ευρώ προκαταβολή από τέσσερις μετανάστες και επρόκειτο να πάρουν άλλα τόσα, όταν θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός και η συνεργός του προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, με το αζημίωτο, σε οχτώ ακόμα μετανάστες. Όλοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Nooz.gr, Ναυτεμπορική




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου