Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μυτιλήνη: Σήμα ποιότητας σε εστιατόρια που χρησιμοποιούν παρθένο ελαιόλαδο

«Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν μαγαζιά στη Μυτιλήνη και σε όλη τη Λέσβο που χρησιμοποιούν σπορέλαιο», είπε σήμερα το μεσημέρι ο νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκε το σήμα ποιότητας για τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου. Στόχος της πρωτοβουλίας, η προώθηση της κατανάλωσης ελαιολάδου, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες συνολικά στην οικονομία της Λέσβου.

Ο αντινομάρχης Χάρης Γραμμός, μεταξύ άλλων, είπε πως «είναι ώρα ευθύνης για τους καταστηματάρχες. Διότι η αποκλειστική χρήση του ελαιολάδου θα βοηθήσει την οικονομία του νησιού μας, θα συμβάλλει στην καλή υγεία των καταναλωτών και φυσικά θα συμβάλλει στην αύξηση της δικής τους πελατείας».
Την πλήρη στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής τόνισε και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας, Χρυσούλα Τζαννή.

Το δέλεαρ που προσφέρει η Νομαρχία στις επιχειρήσεις οι οποίες θα πάρουν αυτό το σήμα είναι ότι θα διαφημίζονται δωρεάν σε όλες τις καμπάνιες τουριστικής προβολής που θα κάνει. Αν όμως πιαστούν να παραβιάζουν τους όρους λήψης του σήματος, θα χάνουν το σήμα και θα διαπομπεύονται (όπως είπε χαρακτηριστικά ο νομάρχης) με τη δημοσίευση των ονομάτων τους στον Τύπο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου