Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Το πρόβλημα στα Φιλιατρά δεν είναι... αστυνομικό

ΣΤΟ Δήμο Φιλιατρών υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 2.500 μετανάστες εκ των οποίων το
70% είναι παράνομοι. Αυτό αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο δήμος στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να ιδρυθεί τμήμα αστυνόμευσης μεταναστών. Σωστή η πρωτοβουλία του δήμου αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Το πρόβλημα όσο και αν επιχειρούν κάποιοι να το παρουσιάσουν ως αστυνομικό είναι κοινωνικό και οικονομικό.
Πηγή: Ελευθερία
Σχόλιο: Και βέβαια το πρόβλημα δεν είναι αστυνομικό. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει τεράστια ανάπτυξη στην αγροτική παραγωγή της περιοχής μας και αυτό οφείλεται και στην εργασία που προσφέρουν οι οικονομικοί μετανάστες. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ στα Φιλιατρά και γιαυτό εξ άλλου παραμένουν...
Το πρόβλημα δημιουργείται από την λαμογιά του ΚΡΑΤΟΥΣ η οποία συνίσταται κύρια στη διγλωσσία του, χαρακτηρίζοντας παράνομους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στη Ελλάδα χρόνια ή έστω μερικούς μήνες για εργασία, υποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόθεση του να μην αναλάβει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις που έχει κάθε πολιτεία απέναντι στους ανθρώπους που βρίσκονται στην χώρα. Παράλληλα
δίνει έτσι τη δυνατότητα σε κάποιους ίσως αρκετούς, να κερδοσκοπούν νοικιάζοντας διάφορα ερείπια που είναι για γκρέμισμα και οι αρχές να σφυρίζουν αδιάφορα και για τις συνθήκες διαβίωσης τους και για τους κινδύνους που πιθανόν να δημιουργούνται για τους ντόπιους συμπολίτες μας λόγω έλλειψης στοιχειωδών μέσων ατομικής καθαριότητας και εξυπηρέτησης τους.



-

4 σχόλια:

  1. Μανουέλ Ντουέρδε, απ' το Πράσινο Ακρωτήρι
    ίσως ποτέ και να μη δω το πρόσωπό σου
    ωστόσο, αν κρίνω απ' το αιμάτινο γραφτό σου
    θα πρέπει νάν' γιομάτο από λιοπύρι

    Ελμπέρτο Κόμπος, Παναμέζε αδελφέ μου
    ίσως ποτέ να μην ακούσω τη φωνή σου
    ωστόσο ασίγαστη θε να 'ναι σα τη γή σου
    αν κρίνω απ' τα μηνύματα του ανέμου

    Νέιντ Μασχάντ, απ' τις όχθες του Ιορδάνη
    ίσως ποτέ και να μη σφίξουμε το χέρι
    ωστόσο, δίπλα μου, αγρυπνάει το ίδιο αστέρι
    που δίπλα σου αγρυπνά, κι αυτό μου φτάνει...


    Από το "Φλεβάρης 1848" σε στιχους του Αλκη Αλκαιου και μουσικη του Θανου Μικρουτσικου


    Ακριβως Χαραλαμπε!!!! Οπως εγραψα και σε προηγουμενο σου ποστ για τη Μανωλαδα....αυτοι οι ανθρωποι που δεν πρεπει να λεγονται ανθρωποι βασιζουν την αγροτικη οικονομια τους και οχι μονο (βλεπε τουριστικη κλπ) στους μεταναστες οι οποιοι δουλευουν διπλασια ωραρια και πληρωνονται με ψιχουλα αλλα εν τελει δεν τους θελουν!!!! Παραλογισμος???? Πολύ πιθανόν!!!



    Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλαράκι μου, δυστυχώς η σχιζοφρένεια του ρατσισμού έχει χτυπήσει πολλούς αφελείς, που νομίζουν ότι βρήκαν κάποιον κατώτερο για να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο τους εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηθελα να ξερα πως θα ηταν σημερα τα Φιλιατρα χωρις τους μαυρουκους που δουλευουν στα θερμοκηπια για ενα κομματι ψωμι και μπορουν οι νεοπλουτοι μεγαλοτσιφλικαδες των Φιλιατρων να πινουν το καφεδακι τους στην πλατεια με τις τσεπες γεματες... ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμο:
    Βεβαίως και συμφωνώ μαζί σου και συμπληρωματικά θέλω να παρατηρήσω ότι ένα μέρος της εργασίας αυτών των ανθρώπων πηγαίνει, στις τσέπες των ντόπιων μέσω της κατανάλωσης έστω των στοιχειωδών, αλλά και των ενοικίων που αποδίδουν στους ιδιοκτήτες ένα κεφάλαιο αρκετά σημαντικό το οποίο δεν θα εισέπραταν εάν δεν υπήρχε ζήτηση για κατοικίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή