Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

"Προσάναμμα" για τα δάση οι χωματερές

Σε βραδυφλεγείς βόμβες εξελίσσονται και φέτος οι παράνομες χωματερές στις δασικές εκτάσεις
Σε «προσάναμμα» εξελίσσονται και φέτος οι παράνομες χωματερές στις δασικές εκτάσεις. Η φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην Πάρνηθα πέρασε από σκουπιδότοπο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον το 15% των πυρκαγιών στα ελληνικά δάση αρχίζουν από παράνομες χωματερές.
Το «χρυσό» στους ανεξέλεγκτους σκουπιδότοπους στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κερδίζει η Πελοπόννησος και ακολουθούν τα νησιά των Κυκλάδων.«Ορφανές» οι νομαρχίες
Ούτε ευρώ δεν έχει δοθεί φέτος στις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά για την πυροπροστασίας, καταγγέλλουν στο ΣΚΑΪ οι νομάρχες Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Μίχας. Επιπλέον, ο νομάρχης Αθηνών καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει το ένα εκατομμύριο ευρώ από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τον καθαρισμό των ρεμάτων και επέμεινε ότι αντί τα χρήματα να δίνονται στις νομαρχίες για πυροπροστασία, πηγαίνουν αλλού.

Ο νομάρχης Πειραιά προτείνει να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη οι δήμαρχοι που δαπανούν τα χρήματα της πυροπροστασίας σε άλλα έργα, όπως έχει αποκαλύψει ο ΣΚΑΪ.

Τραγικές καθυστερήσεις, για τρίτη χρονιά στην πρόσληψη εποχικών πυροφυλάκων στο δάσος Συγγρού, κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ και η πρόεδρος των Φίλων του δάσους Συγγρού Αμαρυλλίς Δεληγιάννη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου