Σάββατο, 6 Ιουνίου 2009

Στη Μεσσηνία «ψαλιδίζουν», στην Αταλάντη «φουσκώνουν»

Την ίδια στιγμή οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, που αποτέλεσαν σημαία και της σημερινής κυβέρνησης, δείχνουν να μπαίνουν σε βαθιά «κατάψυξη»!
Στο υπουργείο Οικονομίας έχουν αρχίσει κιόλας να κρατούν μικρό καλάθι και εκμυστηρεύονται ότι από ένα σύνολο 57 τουριστικών επενδύσεων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που έχουν υποβληθεί μέσα στο 2008 στο Invest In Greece, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά παρά μόνον το 50% από αυτές. Και αν...Μεγάλες (έως και «φαραωνικού» κάποιες φορές) τουριστικές επενδύσεις, που είχαν εξαγγελθεί πριν από 10 ή 15 χρόνια και είχαν αρχίσει να κάνουν τα πρώτα βήματα της υλοποίησης, είτε συρρικνώνονται εξαιτίας της κρίσης (λ.χ. ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2009 με ένα μόνο από τα τέσσερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα του αρχικού σχεδιασμού) είτε παραμπέπονται οριστικά στις ελληνικές καλένδες εξαιτίας σοβαρών νομικών εμπλοκών (Cavo Sidero στη Σητεία Κρήτης), ενώ κάποιοι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές -πείσμα των καιρών και της κρίσης-δείχνουν διαθέσεις επεκτατισμού!

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η περίπτωση του Atalanti Hills της κοινοπραξίας lokros (μετέχει και το μεγάλο επενδυτικό fund της Europa capital), που έχει σχεδιάσει να κατασκευάσει ένα συγκρότημα 3 ξενοδοχειακών μονάδων πέντε αστέρων και 5.000 κατοικιών (!) σε μια έκταση 12.500 στρεμμάτων στα σύνορα Φθιώτιδας με Φωκίδα, που όμως έχει σκοντάψει και αυτό σε πάσης φύσεως εμπόδια και δικαστικές διαμάχες γύρω από τα περιβαλλοντικά...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου