Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Χωρίς το εμπορικό δεν κατασκευάζεται το γήπεδο, δηλώνει ο Α. Βωβός

Εάν δεν προχωρήσει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό, τότε θα ανακαλέσει τη δωρεά των 56 στρεμμάτων για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, δήλωσε ο Άρης Βωβός, σε συνέντευξή του χθες, Τετάρτη, στο «Αθλητικό Μετρόπολις» στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία του κ. Βωβού έχει αναλάβει το έργο της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού.

Σε ερώτηση σχετικά με το σημείο όπου βρίσκεται η υπόθεση, ο κ. Βωβός δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν μόνο μέτοχοι, αλλά και 6.000 επενδυτές στην εταιρεία μας. Τα δεδομένα που υπάρχουν είναι πως η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας θα βγει σε 10-15 μέρες. Αυτό είναι σίγουρο και οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Παναγιωτόπουλος, του οποίου λήγει η θητεία στο τέλος του μήνα, θα πρέπει να εκδώσει αυτή την απόφαση».

Όπως πιστεύει ο κ. Βωβός, «είτε άμεσα είτε έμμεσα, μέσω κάποιας νομοθετικής ρύθμισης ή τροπολογιών, το έργο θα προχωρήσει. Δεν διακυβεύεται το έργο του εμπορικού κέντρου, αλλά η τύχη της διπλής ανάπλασης».

Μάλιστα, ο κ. Βωβός δήλωσε ξεκάθαρα ότι αν η εταιρεία δεν μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορικού κέντρου, τότε θα προβεί στην ανάκληση της δωρεάς των 56 στρεμμάτων και αυτό σημαίνει πως η διπλή ανάπλαση και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν.

Υποστήριξε πως, αυτή την στιγμή, είναι επιβεβλημένο να προχωρήσει το έργο, γιατί το έχει ανάγκη η πόλη. «Κι όλα αυτά σε μια τριτοκοσμική περιοχή, στον Βοτανικό, που, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, είναι μια πραγματική παραγκούπολη, έτσι όπως έγινε με τις βιομηχανίες και τα συνεργεία αυτοκινήτων και τις άλλες κατασκευές».

Ο κ. Βωβός αναφέρθηκε και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, των 19 στρεμμάτων, «το οποίο θα αναβαθμίσει το κέντρο της Αθήνας και η αναβάθμιση των δυο αυτών περιοχών είναι αναγκαία για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών στην Αθήνα».

«Δυστυχώς, στην Ελλάδα ζούμε σε ένα περιβάλλον που είναι πολεοδομικά απαράδεκτο και ο Νόμος αυτός, ο 3481, που νομιμοποίησε την ανάπλαση, είναι ένας σοφός νόμος. Γιατί την στιγμή που η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις, η σύμπραξη του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα είναι αναγκαία και με τα κεφάλαια αυτά μπορεί να συνυπάρξει λύση σε αρκετά τέτοια ζητήματα», κατέληξε ο κ. Βωβός.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου