Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Μαζικές κινητοποιήσεις σε 4 ευρωπαϊκές χώρες για την προστασία της Απασχόλησης

Από 150.000 έως και 200.000 άνθρωποι αναμένεται να βγουν στους δρόμους της Μαδρίτης, των Βρυξελλών, της Πράγας και του Βερολίνου διαδοχικά από την Πέμπτη έως το Σάββατο, στο πλαίσιο τριών «ευρωπαϊκών ημερών δράσης» που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων για την προστασία της Απασχόλησης.
Μέσα σ' ένα πλαίσιο κρίσης όπου η ανεργία σημειώνει έκρηξη, τα ευρωπαϊκά συνδικάτα θα διαδηλώσουν για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας και για να υπενθυμίσουν πως πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους» υπογραμμίζει η συνομοσπονδία.
«Θέλουμε κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές απασχόλησης που να επικεντρώνουν στην ασφάλεια και όχι στην ευελιξία. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αποκτήσει η κοινωνική Ευρώπη όλη τη σημασία της» σημειώνει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.
Η αρχή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Μαδρίτη και υπολογίζεται η συμμετοχή 40.000 ανθρώπων και στη συνέχεια την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται ο ίδιος αριθμός συγκέντρωσης.
Το Σάββατο, ακολουθεί η Πράγα, με εκτιμώμενη συμμετοχή 25.000 ατόμων. Η τελευταία διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, οπού αναμένεται να γίνει η μεγαλύτερη συγκέντρωση διαδηλωτών, φτάνοντας τους 60.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει απώλεια 8,5 εκατομμυρίων θέσεων απασχόλησης το 2009 και το 2010 σε όλη την ΕΕ, καθώς η ανεργία στις ευρωπαϊκές χώρες, αναμένεται να αγγίξει το 9,9% για φέτος και το 11,5% για το 2010. Ισπανία και Ιρλανδία φαίνεται να είναι η χώρες που θα παρουσιάσουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, 20,5% και 16% αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου