Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Ακροδεξιοί απειλούν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Τη μήνη ακροδεξιών στοιχείων φέρεται να έχει προκαλέσει η απόφαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να οργανώσει συσσίτια για άπορους, ανεξάρτητα εθνικότητας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κληρικοί που παρατήρησαν τα θετικά αποτελέσματα των συσσιτίων που οργανώνονται στην πλατεία Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να οργανώσουν ανάλογα συσσίτια και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου, ως γνωστόν, υπάρχει συσσώρευση άπορων και αστέγων ποικίλων εθνικοτήτων. Η πρόταση αυτή των κληρικών υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η απόφαση όμως αυτή φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια σε διάφορους «αγανακτισμένους πολίτες» και ακροδεξιούς συντρόφους τους, οι οποίοι κατέφυγαν στην χρήση απειλών προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν τα συσσίτια. Εις μάτην οι κληρικοί εξηγούσαν ότι είναι αναπόσπαστο μέρος του λειτουργήματός τους η αρωγή του συνανθρώπου. Όταν, δε, ανέφεραν ότι το σχέδιο έχει την ενθουσιώδη έγκριση του κ. Ιερώνυμου, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» δεν δίστασαν να απειλήσουν και ακόμα και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο!

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στις μισανθρωπικές αυτές απειλές και ότι θα είναι ο ίδιος αυτός που θα ξεκινήσει την διανομή των συσσιτίων στους απόρους της περιοχής.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης και τη στάση των αρμόδιων οργάνων της τάξης...

Πηγή: Το ΠοντίκιΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου