Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Φωτιά σε παράπηγμα μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα

Πυρκαγιά ξέσπασε εχθές το απόγευμα σε μία παράγκα στο κέντρο της Νέας Μανωλάδας, όπου στεγάζονταν πάνω από δέκα Βούλγαροι εργάτες. Η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο, αφού κατέστρεψε πρώτα ολοσχερώς το παράπηγμα μαζί με τα υπάρχοντα των αλλοδαπών εργατών.

Σε παραπήγματα της ντροπής υπό άθλιες συνθήκες και έναντι υψηλού ενοικίου, εξακολουθούν να ζουν εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, που εργάζονται κυρίως στις καλλιέργειες φράουλας της περιοχής έναντι εξευτελιστικής αμοιβής, πρά τις εισαγγελικές διώξεις για το θέμα.

Πριν από τρία χρόνια, ο τότε διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών Νικόλαος Χανιάς, με αφορμή παρόμοια περιστατικά είχε στείλε έγγραφό προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας ζητώντας την κατάργηση αυτών των καταυλισμών.
«Η ανθρώπινη χωματερή, που παρόμοιες υπάρχουν και σε άλλα μέρη της πεδινής Ηλείας, με πολλή επιείκεια θα λέγαμε ότι παραπέμπει σε εικόνα τριτοκοσμικής χώρας· σαφώς και πρόκειται για κάτι χειρότερο. Η υπηρεσία μας είναι δυστυχώς η μόνη που συμμετέχει στην τελευταία πράξη του δράματος αυτών των ανθρώπων...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χανιάς.

Πηγή - φωτογραφία: Ελευθεροτυπία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου