Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ξυλοδαρμός διαδηλωτή από υπαλλήλους του τσίρκου Massimo


Άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από υπαλλήλους του τσίρκου Massimo στο Βόλο, ενώ συμμετείχε σε διαμαρτυρία για την κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων, χθες, Πέμπτη, καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες. Μερικές μόλις εβδομάδες πριν, το βίντεο της κακοποίησης ενός ελέφαντα του ίδιου τσίρκου, που είχε κυκλοφορήσει στα Μέσα, είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη.
Όπως καταγγέλλει διαδηλωτής που συμμετείχε στη διαμαρτυρία έξω από το τσίρκο, στη βιομηχανική Α ΒΙΠΕ Βόλου, στην προσπάθεια των συγκεντρωμένων να δουν το μέρος και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ζώα, υπάλληλοι του τσίρκου επιτέθηκαν στο νεαρό «ξαφνικά, χωρίς λόγο» και τον ξυλοκόπησαν.

Ο διαδηλωτής μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας μαζί με έναν από τους υπαλλήλους που τον έδειραν και δεν αφέθηκε παρά μόνο νωρίς σήμερα το πρωί. Οι αστυνομικοί του τμήματος αρνήθηκαν να τον στείλουν στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και δέχτηκαν να τον επισκεφτεί γιατρός, παρά το γεγονός ότι είχε ξυλοκοπηθεί σε κεφάλι και κοιλιά. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, οι αστυνομικοί ήταν μπροστά στο περιστατικό, αλλά επέλεξαν να μην αντιδράσουν.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η δικάσιμος για το περιστατικό, ενώ ο νεαρός έχει καταθέσει και μήνυση κατά των υπαλλήλων.
Οι διαδηλωτές έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν εκ νέου τη διαμαρτυρία τους έξω από το τσίρκο, αύριο, Σάββατο. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο του Βόλου.

Ζητώντας να τερματιστεί η «ψυχαγωγία του βασανισμού», οι ακτιβιστές κατά της κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ζώων τονίζουν ότι «πολλά από τα ζώα προέρχονται από το παράνομο εμπόριο ζώων, ένα από τα πιο επικερδή είδη λαθρεμπορίου μετά τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ζώα που στο φυσικό τους περιβάλλον διανύουν απέραντες αποστάσεις καθημερινά, είναι φυλακισμένα σε κλουβιά και μερικές φορές αλυσοδεμένα. Περνούν όλη τους τη ζωή κάτω από άθλιες συνθήκες, με συνεχή πίεση λόγω των διαρκών παραστάσεων, στερούνται την καθημερινή άσκηση που είναι απαραίτητη για να παραμένουν ψυχολογικά και σωματικά υγιή, ''εκπαιδεύονται'' με τρόπο που απαιτεί την κάμψη του ζώου με βάναυσο τρόπο, δηλαδή χτυπήματα με αλυσίδες, μαστίγια, σίδερα με ηλεκτρισμό, φωτιά, στέρηση τροφής και νερού και άλλες τιμωρίες, και υφίστανται εξευτελισμούς εκτελώντας αφύσικα νούμερα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου