Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Εβδομάδα τεσσάρων ημερών εφαρμόζουν ήδη μεγάλες βιομηχανίες

Σύμφωνα με καταγγελίες εκπροσώπων της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας και του προέδρου των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου, οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν ήδη εφαρμόσει εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών και ελαστικοποίηση των ωραρίων.

Ο πρόεδρος των κλωστοϋφαντουργών Βαγγέλης Κούρταλης δήλωσε ότι είναι αναγκασμένοι να προχωρήσουν στο μέτρο αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Απασχόλησης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι το υπουργείο προχωρά στην ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα από το ταμείο εγγυοδοσίας και προγράμματα από το ΕΣΠΑ, ώστε να περιοριστούν οι απώλειες της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: Σκάι




2 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι γιατί είμαι σίγουρος ότι ή όλη ιστορία με την οικονομική κρίση είναι σκέτη μούφα??????

    Γιατι είμαι σίγουρος ότι όλο αυτό είναι μια καλά στημένη υπόθεση από τους μεγαλο-καρχαρίες για να επιβαλουν την εβδομάδα των 4 ημερών και αύριο των τριών ημερών και για μειώσεις μισθών μόνο και μόνο για να κονομάνε ακόμα περισσότερα αυτά τα λαμόγια???

    Αυτοί είναι ικανοί να πατήσουν σε πτώματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, για να κονομήσουν ακόμα περισσότερα. και να ξοδεύουν όσο γίνεται λιγότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Αυτοί είναι ικανοί να πατήσουν σε πτώματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων, για να κονομήσουν ακόμα περισσότερα. και να ξοδεύουν όσο γίνεται λιγότερα...
    Σε αυτό συμφωνώ αλλά αυτό που λέμε οικονομική κρίση είναι το αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της δυνατότητας που έχουν κάποιοι να λειτουργούν όπως ακριβώς τους συμφέρει, να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή