Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

ΠΕΤΡΑΛΙΑ: Από τον Ιούλιο ο υποχρεωτικός αριθμός κοινωνικής ασφάλισης

Η ολοκλήρωση της απόδοσης του ΑΜΚΑ (Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) προωθεί και ισχυροποιεί την ασφαλιστική μεταρρύθμιση βάζοντας τα θεμέλια για σύγχρονες απλοποιημένες παροχές σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη, τόνισε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης του υπουργείου σχετικά με τον ΑΜΚΑ.
Από τον Ιούλιο του 2009 οι πολίτες της χώρες θα έχουν το δικό τους μοναδικό και υποχρεωτικό αριθμό κοινωνικής ασφάλισης που θα αποτελεί "ταυτότητα" εργασίας και ασφάλισης κάθε πολίτη σε όλες τις συναλλαγές που θα αφορούν αυτούς τους τομείς.

Ο ΑΜΚΑ θα αποδίδεται στους δικαιούχους του από τα ΚΕΠ όλης της χώρας και από τα 125 γραφεία ΑΜΚΑ που έχουν δημιουργηθεί στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για κάθε πληροφορία οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 11131.
Μέχρι σήμερα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΑΕ ως ο αρμόδιος φορέας έχει ετοιμάσει μηχανογραφικά ΑΜΚΑ σε περίπου 7 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους και έχει ήδη αποστείλει 2 εκατ. κάρτες σε δικαιούχους.
Η αποστολή θα συνεχιστεί προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τον Ιούλιο όπου ο ΑΜΚΑ θα είναι απαραίτητος για όλους τους ασφαλισμένους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου