Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Εκδήλωση από "Τα αλάνια του Νέδοντα"

Kαλαμάτα 9 Μάη 1934 - 9 Μάη 2009
ΜΝΗΜΗ ΤΑΞΙΚΗ - ΜΝΗΜΗ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ.
Για την εξέγερση του Μάη του 1934 στην Καλαμάτα και τη δολοφονία οκτώ λιμενεργατών, μυλεργατών και εργαζόμενων από το ελληνικό κράτος και τα αφεντικά, έγιναν μικρές παρεμβάσεις και μοιράστηκαν κείμενα τα δύο προηγούμενα χρόνια.Φέτος που η εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 μοιράζει απλόχερα τους σπόρους της και πληθαίνουν τα λουλούδια της αλληλεγγύης, της αντίστασης και της αυτοοργάνωσης σε πόλεις και σε γειτονιές, αποφασίσαμε σε συνεργασία με συντρόφισσες και συντρόφους από τη Μεσσηνία να διοργανώσουμε μια ολόκληρη ημέρα με θέμα την εξέγερση στο λιμάνι της Καλαμάτας το 1934, τις συνθήκες εργασίας τότε και σήμερα, την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τις εξεγέρσεις που έρχονται…Θέλουμε επίσης να προβάλουμε την πραγματική όψη των ευρύτερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην περιοχή καθώς και τον ολοένα αυξανόμενο κοινωνικό έλεγχο από το κράτος και τους κατασταλτικούς του μηχανισμούς.
Εδώ και δεκαπέντε μέρες έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι, το Μεγάλο Σάββατο (των χριστιανών) μοιράστηκε κείμενο στην αγορά και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ την Τρίτη του Πάσχα 21η Απριλίου (των καθολικώς διαμαρτυρομένων) έγινε και μικροφωνική.
Την Πρωτομαγιά κάναμε επίσης παρέμβαση στην Παραλία και το λιμάνι της πόλης και μοιράστηκε άλλο ένα κείμενο. Σήμερα μοιράσαμε κείμενα στο ΤΕΙ και το Πανεπιστήμιο.
Στις 27/4 αναρτήθηκαν τρία πανό στο κτίριο των παλιών αλευρόμυλων τα οποία χτες το απόγευμα εξαφανίστηκαν όπως και ένα παλιότερο πανό για την Κατερίνα Γκουλιώνη με υπογραφή Π.Σ και αστέρι . Ποιος ξέρει, φασίστες, κνίτες ή το «κακό συναπάντημα»;
Εμείς πάντως συνεχίζουμε δυναμικά με την υποστήριξη συντροφισσών και συντρόφων από πόλεις της Πελοποννήσου και την Αθήνα. Αύριο θα ανεβάσουμε και την αφίσα καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 9ης Μάη.
Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Σχόλιο: Είναι αξιοπερίεργη η αποσιώπηση από τους άλλους φορείς της περιοχήςαυτής της μεγάλης εξέγερσης των πολιτών το 1934, ...λές και θέλουν να θαφτεί κάπου στο υποσυνείδητο
και να ξεχαστεί, αλλά ευτυχώς που υπάρχουν συνειδητοποιημένοι πολίτες που υπενθυμίζουν σε όλους μας τους αγώνες των εργατών και την βαρβαρότητα του κράτους!!!



-

2 σχόλια:

  1. Σάββατο 9 Μάη 2009:

    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 π.μ., κεντρική πλατεία (Αριστομένους και Νικηταρά), Καλαμάτα

    -12.00: hip-hop παρέμβαση με τους "Propaganda" & "Επίθεση Κατά Μέτωπο"

    -17.30: Συζήτηση στους Μύλους "Η εξέγερση στο λιμάνι το 1934, η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και οι εξεγέρσεις που έρχονται..."

    -19.30: Ακολουθεί "γεύμα εργασίας" μετά μουσικής!



    Αλάνια του Νέδοντα - Συντρόφισσες/οι από τη Μεσσηνία




    Α (ΑΛΦΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίστε έτσι, είναι απαραίτητη η πολιτική και κοινωνική παρέμβαση σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή