Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Βίνετο - σοκ με κακοποίηση ελέφαντα στη Φλώρινα

Ενα βίντεο-σοκ, που δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό ελέφαντα στη Φλώρινα από θηριοδαμαστή του τσίρκο Massimo, έφτασε στα χέρια του «Αρκτούρου» και αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο για την κακοποίηση των ζώων επίδειξης. Στο ντοκουμέντο που μαγνητοσκόπησαν ερασιτέχνες κοντά στο χώρο του τσίρκο και αναρτήθηκε στο blog του «Αρκτούρου» http://arcturos.wordpress.com φαίνεται ολοκάθαρα ο εκπαιδευτής να χτυπά αλύπητα έναν ελέφαντα στο αφτί με σιδηρολοστό! Το ζώο αντιστέκεται, αλλά στη συνέχεια ο πόνος το αναγκάζει να υπακούσει και να κατευθυνθεί προς τη σκηνή για το καθιερωμένο του «νούμερο», κατά το οποίο… χορεύει και στέκεται όρθιο στα δύο πόδια!

Το βίντεο θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο για την καταγγελία κακοποίησης ζώων σε επιχειρήσεις τσίρκο που περιοδεύουν στη χώρα μας. Μάλιστα, όπως τονίζει ο «Αρκτούρος», το θέαμα των αιχμάλωτων ζώων δεν είναι εκπαιδευτικό για τα παιδιά, ούτε προσφέρει μια γνήσια εμπειρία της άγριας ζωής.

«Ο υπουργός κ. Χατζηγάκης έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αλλάξει τον ισχύοντα νόμο για την κακοποίηση ζώων. Ελπίζουμε να τηρήσει την υπόσχεσή του. Του αποστέλλουμε το βίντεο-ντοκουμέντο με το ίδιο αίτημα» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του «Αρκτούρου», με την επισήμανση ότι ήδη πάνω από 20.000 πολίτες έχουν δηλώσει ενυπόγραφα την αντίθεσή τους σε παραστάσεις τέτοιου είδους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου