Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Εκπαιδευτική επανάσταση ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Το παράδειγμα της Φινλανδίας και στην παιδεία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας πως πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ). Παράλληλα, ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε πως όλοι πρέπει να κάνουμε τη «δική μας επανάσταση» στην εκπαίδευση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο φινλανδικό μοντέλο εξήρε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σημειώνοντας ότι "μια μικρή χώρα σαν τη Φινλανδία κατάφερε στηριζόμενη στην παιδεία και στο πανεπιστήμιο να δημιουργήσει ένα κράτος πολύ δυνατό και να είναι μπροστά στις πέντε μεγάλες δυνάμεις παγκόσμια".
"Καταλαβαίνετε το χρέος το δικό σας, το χρέος όλων μας, να κάνουμε και εμείς τη δική μας επανάσταση, να κάνουμε αυτό που έκανε η Φινλανδία", πρόσθεσε ο Κάρολος Παπούλιας, ενώ δήλωσε πως "πιστεύει ότι η διακίνηση των ιδεών μέσα στο πανεπιστήμιο εμπλουτίζει και την πολιτική τάξη".

Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Νικόλαος Σταυρακάκης και Ευγενία Μπούρνοβα είπαν ότι η παιδεία είναι από τα βασικότερα στοιχεία σε ένα κράτος και ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι δημόσια, ενώ συμφώνησαν ότι η ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα από το παράδειγμα της Φινλανδίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου